Το καλοκαίρι επιτέλους ήρθε και τα παγωτά έχουν την πρώτη θέση για τη δροσιά και την απόλαυση μας! Το κλασικό παγωτό της μαμάς που θυμόμαστε όλοι από τα παιδικά μας χρόνια παραμένει στην πρώτη θέση!
Χτυπάς στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα 500 ml κρέμα γάλακτος ή φυτική κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτεις 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα και στο τέλος 1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχεις μια αφράτη κρέμα. Αυτό ήταν! Μεταφέρεις το παγωτό σε ένα μπολ και το βάζεις στην κατάψυξη για 8-10 ώρες μέχρι να παγώσει και απολαμβάνεις!
Μπορείς να επιλέξεις τη γεύση που θέλεις να έχει το παγωτό σου πολύ εύκολα προσθέτοντας το αγαπημένο σου υλικό. Αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις 1 κουτ. σ. εκχύλισμα βανίλιας ή 4 κουτ.σ. κοσκινισμένο κακάο ή χτυπημένη μαστίχα ή ό,τι άλλο σου αρέσει. Επίσης μπορείς να κάνεις το παγωτό σου στρατσιατέλα βάζοντας το στο μπολ που θα παγώσει σε στρώσεις με λιωμένη κουβερτούρα ανάμεσα ή με κομματάκια όποιας σοκολάτας σου αρέσει… Μια άλλη ιδέα είναι με ξηρούς καρπούς ή μπισκότα σε κομματάκια. Επίσης μπορείς να ψιλοκόψεις το γλυκό κουταλιού που προτιμάς και να του δώσεις την δική του γεύση. Έχεις ένα ολόκληρο καλοκαίρι μπροστά σου να δοκιμάσεις όλες τις γεύσεις που θέλεις!
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση