Παγωμένο γλυκό ψυγείου με μπισκότα με 5 υλικά, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα υπέροχο, δροσερό και ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με μπισκότα, με 5 μόνο υλικά, για να απολαύσετε το τέλειο γλυκό, για όλες τις περιστάσεις. Μια εύκολη συνταγή (αρχική ιδέα, προσαρμοσμένη από εδώ) για το πιο απλό και εύκολο παγωμένο γλύκισμα που φτιάξατε και σερβίρατε ποτέ και που θα σε ξετρελάνει με τη γεύση και τη δροσιά του. Δοκιμάστε το!!!

 

Χρόνος: 25 λ + αναμονή κατάψυξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά συνταγής

  • 2 γεμάτα φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 36%, κρύα
  • ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 καψουλίτσες βανίλιας ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πακέτο (200 γρ.) μπισκότα Πτι Μπερ με επικάλυψη σοκολάτας
  • 1 γεμάτο φλ. τσαγιού τραγανές σοκολατένιες μπουκίτσες δημητριακών Granola, ή coco pops, ή choco balls ή άλλες επιλογής σας + επιπλέον για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στρώνετε καλά πλαστική μεμβράνη, στη βάση και στα τοιχώματα, μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με διάσταση βάσης 20×10 εκ., φροντίζοντας να προεξέχει η μεμβράνη περιμετρικά τουλάχιστον 5 εκ. για να καλύψετε στη συνέχεια το γλυκό σας. Την αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ χειρός σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να διαμορφωθούν πτυχές και έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”.
  3. Στρώνετε 3/4 φλ. τσαγιού σαντιγί στη βάση της φόρμας και από πάνω τοποθετείτε μια σειρά μπισκότων με τη πλευρά της σοκολάτας προς τα επάνω. Πάνω από τα μπισκότα στρώνετε άλλο 3/4 φλ. τσαγιού σαντιγί και από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα 1/2 φλ. τραγανές σοκολατένιες μπουκίτσες δημητριακών. Πάνω από τα δημητριακά στρώνετε άλλα 3/4 φλ. τσαγού σαντιγί.
  4. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις με μπισκότα, 3/4 φλ. σαντιγί, το υπόλοιπο 1/2 φλ. σοκολατένιες μπουκίτσες και το υπόλοιπο 3/4 φλ. σαντιγί. Τελειώνετε με στρώση μπισκότων τα οποία φροντίζετε να καλύπτουν καλά όλη την επιφάνεια της φόρμας. Αν απαιτηθεί κόβετε σε λωρίδες 1-2 μπισκότα για να καλύψετε πλήρως την επιφάνεια.
  5. Καλύπτετε το γλυκό σας με τη πλαστική μεμβράνη που προεξέχει και το βάζετε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες ή μέχρι να παγώσει πολύ καλά. Πριν σερβίρετε, βγάζετε το παγωμένο σας γλύκισμα από τη κατάψυξη και το αφήνετε 5-7 λ σε θερμοκρασία δωματίου.
  6. Στη συνέχεια, το ξεσκεπάζετε από πάνω ανοίγοντας  τη πλαστική μεμβράνη, το αναποδογυρίζετε σε μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος και αφαιρείτε τελείως τη μεμβράνη. Βάζετε σε πλαστική σακούλα 3-4 από τα μπισκότα σας με την επικάλυψη σοκολάτας και μερικές τραγανές μπουκίτσες δημητριακών “περάστε” τα με πλάστη να τα χοντρο-θρυμματιστούν και μετά τα πασπαλίζετε πάνω από το γλυκό σας. Το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε. Ότι περισσέψει το ξαναβάζετε στη κατάψυξη.

 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/pagomeno-glyko-psygiou-biskota-5-ylika/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *