ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ BANOFFEE
μεγάλες ώριμες μπανάνες
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Kαρούλια σοκολάτας για το σερβίρισμα
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Δείτε το VIDEO:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρησιμοποιούμε ώριμες μπανάνες, τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ με τον χυμό λεμονιού και το ζαχαρούχο..
- Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε 1 λεπτό στο μπλέντερ.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το παγωτό και το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται ελαφρά, ανάλογα πόσο δυνατή είναι η κατάψυξη σας από 1-2 ώρες.
- Μόλις σταθεροποιηθεί ελαφρά η επιφάνεια του παγωτού και όσο ακόμα είναι μαλακό, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει για 2′.
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα καραμέλας. Ανακατεύουμε απαλά και παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
- Σερβίρουμε το παγωτό banoffee σε χωνάκια παγωτού ή σε μπολ και προσθέτουμε καρούλια σοκολάτας και προαιρετικά λίγο τριμμένο μπισκότο.
ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ
- Για το παγωτό banoffee με παγωτομηχανή, αφού φτιάξουμε τη βάση του παγωτού τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά για μερικές ώρες.
- Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε την κρέμα παγωτού και τη βάζουμε στην παγωτομηχανή.
- Ακολουθούμε τις οδηγίες παγώματος. Όταν αρχίσει να πήζει το παγωτό, προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας με καραμέλα.
- Βάζουμε σε μπολ και παγώνουμε στην κατάψυξη.
- Σερβίρουμε με καρούλια σοκολάτας.
Αφήστε μια απάντηση