Banoffee με σοκολάτα από τον Άκη και το akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Συστατικά

Για τη βάση:

  • 1 κουτί (250 γρ.) μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

 

Για τη γέμιση

  • 2 ζαχαρούχα γάλατα (dulce de leche)   Βλ. συνταγή στο τέλος)
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για τη σαντιγί

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας

Για το στήσιμο

  • 3 μπανάνες (ώριμες)
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 100 γρ. μπισκότα γεμιστά

 

4 ώρες
Χρόνος Εκτέλεσης

 

8-12
Μερίδα/ες

 

1
Βαθμός Δυσκολίας
 
 
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ετοιμάζουμε το  dulce de leche.
  • Χτυπάμε πολύ καλά στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
  • Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα το τριμμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  • Όταν το μείγμα πάρει τη μορφή βρεμένης άμμου αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 50 γρ. σοκολάτα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα εκτός φωτιάς μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να πάει παντού.
  • Στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας (26 εκ. διάμετρος) ή σε μια ορθογώνια φόρμα (10Χ35 εκ.) με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Είναι απαραίτητο να κάνουμε χείλος γύρω γύρω και θέλει και πολύ καλό πάτημα.
  • Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει και να κρυώσει το μπισκότο, για 15-20 λεπτά.
  • Καθαρίζουμε το τηγάνι και το βάζουμε ξανά, σε χαμηλή φωτιά. Αδειάζουμε εκεί μέσα τα ζαχαρούχα (dulce de leche) που πια θα έχουν πάρει ωραία καρεμελένια γεύση και χρώμα. Ρίχνουμε και τα 100 γρ. σοκολάτα, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  • Βγάζουμε το μπισκότο από το ψυγείο, ρίχνουμε το μείγμα της καραμέλας πάνω στη βάση και το βάζουμε ξανά στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, περίπου 2-3 ώρες.
  • Λίγο πριν σερβίρουμε, ετοιμάζουμε της μπανάνες κόβοντάς τις σε φέτες και ανακατεύοντας τις με τον χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε σαντιγί μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Βάζουμε τις μπανάνες πάνω στο γλυκό μας και από πάνω βάζουμε τη σαντιγί.
  • Σερβίρουμε με τριμμένα μπισκότα.

Δείτε το video : https://www.youtube.com/watch?v=T7XiA-rqUg0

 

https://akispetretzikis.com/el/categories/glykes-pites-tartes/banoffee-me-sokolata

 

Dulce de Leche

Μέθοδος Εκτέλεσης
3 ώρες 30′
Χρόνος Εκτέλεσης

 

οικογενειακή
Μερίδα/ες

 

1
Βαθμός Δυσκολίας
  • Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό. (Μπορούμε να το βάλουμε και σε χύτρα ταχύτητας μόνο για 1 ώρα)
  • Προσέχουμε να κοχλάζει το νερό αλλά να μην βράζει πάρα πολύ (για να μην ανακινείται το κουτί μέσα στο νερό).
  • Κοιτάζουμε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό καθ’ όλη τη διάρκεια του βρασμού και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
  • Μετά το τέλος του βρασμού τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ανοίξουμε.
  • Καλό θα είναι να ετοιμάσουμε πολλά κουτιά και να τα αποθηκεύσουμε εκτός ψυγείου για την ερχόμενη φορά!!!
  • Η διατήρησή τους είναι ίδια με αυτή του γάλατος.

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/dulce-de-leche


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *