Banoffee Σοκολάτα(VIDEO), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σοκολατένιο και αγαπημένο!

Συστατικά

  • Υλικά για τη βάση
  • 150 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας
  • 80 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • Υλικά για τη γέμιση
  • 150 γρ. ION Patisserie Kουβερτούρα κλασική
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
  • 2 μεσαίες ώριμες μπανάνες
  • Υλικά για τη σαντιγί
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Για το γαρνίρισμα
  • 30 γρ. ION Patisserie Kουβερτούρα κλασική

 

Μέθοδος
  • 1. Εκτέλεση για τη βάση: Σε ένα μούλτι τρίβουμε τα μπισκότα μας μέχρι να γίνουν σκόνη και αμέσως μετά τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  • 2. Έπειτα σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο και το περιχύνουμε στα τριμμένα μπισκότα ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  • 3. Παίρνουμε ένα τσέρκι 20 εκατοστών, το τοποθετούμε πάνω σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας απλώνοντας καλά καλά με το κουτάλι και πατώντας ελαφρώς μέχρι να γίνει μια ίσια βάση.
  • 4. Τέλος τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
  • 5. Εκτέλεση για τη γέμιση: Σε ένα μπεν μαρί αδειάζουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και την ION Patisserie Kουβερτούρα κλασική και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι γίνει ένα ομοιογενές γκανάζ.
  • 6. Αμέσως μετά βγάζουμε το τσέρκι μας από το ψυγείο και αδειάζουμε πάνω από την παγωμένη βάση μας το γκανάζ προσέχοντας ώστε να στρωθεί παντού το ίδιο.
  • 7. Τέλος, τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα να παγώσει.
  • 8. Εκτέλεση για τη σαντιγί: Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.
  • 9. Στήσιμο γλυκού: Αφού παγώσει όλη η βάση μας αφαιρούμε το χαρτί από κάτω, την τοποθετούμε σε πιάτο σερβιρίσματος που επιθυμούμε και αμέσως μετά αφαιρούμε σιγά σιγά και το τσέρκι μας.
  • 10. Έπειτα απλώνουμε πάνω από τη σοκολατένια καραμέλα μας τις μπανάνες που έχουμε κόψει σε ροδέλες και από πάνω τους τη σαντιγί γαρνίροντας με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και μύτη (κορνέ) της επιλογής μας ή με ένα κουτάλι κάνοντας με το κάτω μέρος του ακαθόριστα σχέδια πάνω στην σαντιγί.
  • 11. Τέλος γαρνίρουμε με ION Patisserie Kουβερτούρα κλασική που έχουμε τρίψει.

 

 

https://ionsweets.gr/recipe-items/banoffee-%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b1/

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *