Παγωτό γιαούρτι στρατσιατέλα από την Ντίνα Νικολάου !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Παγωτό σπιτικό χωρίς παγωτομηχανή από αυτά που μας αρέσουν πολύ!!!Μπορούμε να το σερβίρουμε σαν τουρτίτσα,κορμό αλλά και σε μπάλες σε μπολάκι είναι τέλειο.

Χρόνος Προετοιμασίας:

30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης:

Χρόνος αναμονής:6-7 ώρες
Υλικά:

  • Υλικά για 6-8 μερίδες
  • 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ΜΕΒΓΑΛ με 10% λιπαρά
  • 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο (1 κουτί)
  • 300 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας, χοντροκομμένη

 

 

Εκτέλεση:

Χτυπάω την φυτική κρέμα μαζί με την ζάχαρη σε σαντιγί, και την κρατάω στο ψυγείο.
Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνω το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα.
Στο μίγμα με το γιαούρτι προσθέτω και το μίγμα με τη σαντιγί. Ανακατεύω μαλακά, απαλά και κυκλικά να ενωθούν τα μίγματα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Σε μεταλλικό μπολ –ειδικό για κατάψυξη – ή σε πλαστικό ρίχνω σε στρώσεις το μίγμα παγωτού και ενδιάμεσα τη σοκολάτα τριμμένη.
Παγώνουμε στην κατάψυξη για 6-7 ώρες.

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *