Παγωτό παρφέ με Nucrema, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Συστατικά
  • Για να φτιάξουμε την κρέμα anglaise με Νucrema θα χρειαστούμε
  • 200 γρ γάλα
  • 50 γρ κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 150 γρ κρόκοι αυγών
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 50 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 10 γρ φύλλα ζελατίνας
  • 100 γρ Νucrema
  • 450 γρ σαντιγί (κρέμα γάλακτος μισοχτυπημένη)
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: σύρμα, κατσαρόλα, λεκάνη, μαρίζ, σουρωτήρι, θερμόμετρο για τρόφιμα.

 

Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα 100 γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και να ζεσταθούν ελαφρώς.
  • 2.Προσθέτουμε μέσα στην λεκάνη τους κρόκους των αυγών, τα 50 γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και την βανιλλίνη και ανακατεύουμε επίσης με το σύρμα μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
  • 3.Μόλις τα υλικά της κατσαρόλας φτάσουν περίπου τους 50 C (μετράμε την θερμοκρασία με το θερμόμετρο για τα τρόφιμα) τα ρίχνουμε μέσα στα υλικά που βρίσκονται μέσα στην λεκάνη και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • 4.Επανατοποθετούμε όλα τα υλικά της λεκάνης μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με μια μαρίζ συνεχώς. Τοποθετούμε το θερμόμετρο για τα τρόφιμα μέσα στην κατσαρόλα και μόλις η θερμοκρασία φτάσει τους 82 C , αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας (που τα έχουμε από πριν μαλακώσει σε κρύο νερό και τα έχουμε στραγγίσει πολύ καλά). Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσουν. Σουρώνουμε όλο το μείγμα και προσθέτουμε την nucrema. Ανακατεύουμε με το σύρμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • 5.Τέλος προσθέτουμε την μισοχτυπημένη σαντιγί και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλου του μίγματος. Τοποθετούμε για 5 ώρες στην κατάψυξη.
  • 6.Σερβίρουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας.

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://ionsweets.gr/recipe-items/pagoto-parfe-me-nucrema/

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *