Σεμιφρέντο με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα – Peanut Butter and Chocolate Semifreddo by akis and akispetretzikis.com !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Clock

5 ώρες
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

· 500 γραμμάρια γάλα πλήρες

· 200 γρ + 100 γρ ζάχαρη

· 600 γραμμάρια φυστικοβούτυρο

· 80 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

· 50 γραμμάρια φουντούκια ψιλοκομμένα

· 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κάτι ανάμεσα σε παγωτό και μους, ότι πρέπει μετά από ένα βαρύ Πασχαλιάτικο γεύμα. Δύο πλεονεκτήματα που έχει είναι ότι μπορείτε να το φτιάξετε έως και μια εβδομάδα πριν και επίσης μιας και το βάζουμε σε φόρμα του κέικ το σερβίρουμε σε φέτες κάτι που το κάνει εύκολο και στο σερβίρισμα.

  • Βάζουμε μεμβράνη στον πάτο και τα πλάγια μιας φόρμας του κέικ που όμως να βγαίνει 10 εκ και από τα πλαϊνά.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τα 200γρ ζάχαρη και τα φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα και διαλυθεί η ζάχαρη αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα σύρμα διαλύουμε μέσα στο γάλα το φυστικοβούτυρο. Έτσι κάνουμε μια “γκανάζ” φυστικοβούτυρου
  • Την χωρίζουμε και τη βάζουμε σε δύο μπολ και την κρυώνουμε. Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε όταν πια φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και 100 γρ νερό. Με το που πάρει βράση το σιρόπι μας κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα και όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε μέσα και τα φουντούκια. Αφήνουμε και αυτό το μείγμα να κρυώσει..
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Όχι όμως πολύ σφιχτή. Θυσιάζουμε το 1/3 και το ανακατεύουμε με το μισό μείγμα με το φυστικοβούτυρο (όσο έχει στο ένα από τα δύο μπολ δηλαδή).
  • Την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα την ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα ανακατεύοντας ελαφρά για να μην πέσει πολύ ο όγκος της κρέμας.
  • Βάζουμε το μισό από αυτό το μείγμα στον πάτο της φόρμας. Πάνω του βάζουμε το μισό από το μείγμα φυστικοβούτυρου που έχει μείνει. Πάνω από αυτό ρίχνουμε το μισό από το μείγμα της σοκολάτας και πάνω από αυτό την υπόλοιπη κρέμα. Διπλώνουμε από πάνω τη μεμβράνη που περισσεύει και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες.
  • Το 1/4 από το μείγμα του φυστικοβούτυρου το ενώνουμε με το μισό από το μείγμα με τη σοκολάτα που έχει περισσέψει και τα χρησιμοποιούμε μετά σαν σάλτσα πάνω από το γλυκό μας.
    Αφού παγώσει καλά το γλυκό μας το αφήνουμε 20 λεπτά στο ψυγείο πριν το κόψουμε. Ζεσταίνουμε στα μικροκύματα τη σάλτσα και σερβίρουμε κουταλιές από αυτή πάνω από κάθε φέτα του σεμιφρέντο.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Ingredients
  • 500 g whole milk
  • 200 g + 100 g granulated sugar
  • 600 g peanut butter
  • 80 g dark chocolate couverture, finely chopped
  • 50 g hazelnuts, finely chopped
  • 500 g heavy cream

 

 

 

Clock

5 hours
Preparation Time
Shares

Family
Portion(s)
Difficulty

1
Difficulty
Method

Semifreddo is a semi-frozen desert that is somewhere between ice cream and mousse. It’s a perfect ending to a heavy meal! The advantages of this desert, is that you can make it up to 1 week in advance and since it is molded in a loaf pan, it is very easy to cut slices of it that makes for a nice presentation when serving.

 

  • Line a loaf pan or rectangular cake pan with plastic wrap. Let the plastic wrap hang 10 cm over the edges of the pan.
  • Combine the milk and 200 g sugar in a pot and bring to a boil. When the sugar has melted, remove the pot from heat. Add the peanut butter and use a hand whisk to mix until it has dissolved. You are actually making a peanut butter ganache.
  • Divide equally into 2 bowls and set aside to cool. You can start to work with it again once it has reached room temperature.
  • Combine the remaining sugar with 100 g of water, in a small saucepan. As soon as it comes to a boil, remove pan from heat. Add the finely chopped chocolate. Stir with a spatula until the chocolate becomes completely incorporated within the mixture. Add the hazelnuts. Set aside to cool.
  • Beat the heavy cream until it becomes whipped cream. You don’t want it to be very firm. Add 1/3 of the whipped cream to half of the peanut butter mixture in one of the bowls, and mix.
  • Add another 1/3 of the whipped cream and gently fold into mixture.
  • Pour half of this mixture into the loaf pan. Pour half of the peanut butter mixture (that you have not added whipped cream to), over it. Pour half of the chocolate mixture on top. To complete, add the remaining whipped cream. Cover with the plastic wrap that has been left hanging over the edges of the pan. Put in freezer for at least 5 hours.
  • Combine ¼ of the peanut butter mixture with the remaining chocolate mixture. This makes a delicious sauce to drizzle or pour over your semifreddo.
  • When the semifreddo has frozen through, let it sit in the refrigerator for 20 minutes before slicing. Heat the sauce in the microwave. Spoon over each slice of semifreddo, serve and enjoy!
Tip
Allow both mixtures to cool to room temperature before combining!!

http://akispetretzikis.com/en/categories/pagwta/semifrento-me-fystikovoytyro-kai-sokolata

http://akispetretzikis.com/el/categories/pagwta/semifrento-me-fystikovoytyro-kai-sokolata


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *