Μια γλυκιά συνταγή που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι.
Καραμελωμένα μήλα με σοκολάτα, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!







ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ2Ω 10Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ1/5
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μήλα, κόκκινα
320 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
340 γρ. σοκολάτα, λιωμένη
Πολύχρωμες τρούφες, για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και μαζί με την κανέλα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε στην άκρη. Παράλληλα, κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες πάχους 3 χιλιοστών.
2Έπειτα, παίρνουμε ένα κομμάτι μήλου, το βουτάμε στο μείγμα με τη ζάχαρη και το τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα κομμάτια.
3Στη συνέχεια, ψήνουμε σε προθερμασμένου φούρνου στους 105°C στον αέρα 2 ώρες. Στη 1 ώρα, γυρνάμε τα μήλα από την άλλη πλευρά.
4Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα μέχρι τη μέση και σερβίρουμε με πολύχρωμες τρούφες.
#tsoulotip: Κόβουμε τα μήλα στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Νηστίσιμα μηλοπιτάκια με ζύμη από χυμό μήλου, από το "Ολα Νηστίσιμα"!
Μηλόπιτα με τσουρέκι και καραμελωμένα μήλα, από την αγαπημένη Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.g...
Τάρτα με μήλο, χαλβά, σταφίδες, σοκολάτα και ταχίνι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το olivemagazine.g...
Νηστίσιμα Cookies με αβοκάντο και πράσινο μήλο, από το "Όλα Νηστίσιμα"!
Φτιάχνουμε απίθανα cookies μήλου με καραμέλα βουτύρου, από το olivemagazine.gr!
Γρήγορα μηλοπιτάκια, από τον Γιώργο Τσούλη!
Αφήστε μια απάντηση