Καραμελωμένα μήλα με σοκολάτα, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ2Ω 10Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ1/5

Μια γλυκιά συνταγή που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μήλα, κόκκινα

320 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

340 γρ. σοκολάτα, λιωμένη

Πολύχρωμες τρούφες, για το σερβίρισμα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες41821%
ΒΑΖΑΛίπος10.5g15%
ΒΑΖΑKορεσμένα7.1g36%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες3.2g6%
ΒΑΖΑYδατάνθ.83g32%
ΒΑΖΑΣάκχαρα72.7g81%
ΒΑΖΑΑλάτι0g0.00%
ΒΑΖΑΙνες6.6g28%

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και μαζί με την κανέλα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε στην άκρη. Παράλληλα, κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες πάχους 3 χιλιοστών.

2Έπειτα, παίρνουμε ένα κομμάτι μήλου, το βουτάμε στο μείγμα με τη ζάχαρη και το τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα κομμάτια.

3Στη συνέχεια, ψήνουμε σε προθερμασμένου φούρνου στους 105°C στον αέρα 2 ώρες. Στη 1 ώρα, γυρνάμε τα μήλα από την άλλη πλευρά.

4Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα μέχρι τη μέση και σερβίρουμε με πολύχρωμες τρούφες.

#tsoulotip: Κόβουμε τα μήλα στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *