Βουτυρένιες μπάρες μήλου, από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το “Taste of life by Betty”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

mpares mhloy1

Υλικά:

250 γρ. αλεύρι

100 γρ. βούτυρο κρύο

100 γρ. ζάχαρη

1 κ.γλ. μπέικιν

1 αυγό

100 γρ. αλεύρι επιπλέον

1 μήλο ψιλοκομμένο

Λίγη κανέλα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

80-100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

3-4 κ.σ. καστανή ζάχαρη

mpares mhloy2mpares mhloy3mpares mhloy4mpares mhloy5mpares mhloy6mpares mhloy7mpares mhloy8mpares mhloy9mpares mhloy10mpares mhloy11mpares mhloy12mpares mhloy25mpares mhloy13mpares mhloy14mpares mhloy15mpares mhloy16mpares mhloy17mpares mhloy18mpares mhloy19mpares mhloy20mpares mhloy21mpares mhloy22mpares mhloy23mpares mhloy24

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα 250 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αυγό. Τα ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να πετύχουμε μια σφιχτή ομοιογενή ζύμη. Τότε προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μήλο που έχουμε πασπαλίσει με λίγη κανέλα και ζυμώνουμε πάλι. Σε αυτό το σημείο θα παρατηρήσουμε ότι η ζύμη ενυδατώνεται και αραιώνει οπότε προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι (100 γρ.) . Στη συνέχεια προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί κι αυτή στο μίγμα. Η ζύμη είναι έτοιμη.

Σε αλευρωμένο πάγκο την τοποθετούμε  και με τον πλάστη την απλώνουμε σε διάσταση 35×25. Κόβουμε τότε μπάρες πάχους 1,5 εκ. και μήκος 10 εκ. τις περνάμε από την καστανή ζάχαρη και τις αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180ο σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν. Περιμένουμε να κρυώσουν ελαφρά κι απολαμβάνουμε.

Καλή επιτυχία!!!

 

https://tasteoflife.com.gr/index.php/en/synrages-me-zaxari/mpiskota-koulouria/1882-boytyrenies-mpares-mhloy?fb

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *