Μους πραλίνας με μπανάνα, από την Nestle, και τις glikessintages.gr!







Χρόνος προετοιμασίας
20′
Χρόνος ψησίματος
5′
Βαθμός δυσκολίας
Μέτρια
Μερίδες
Για 6 άτομα
YlYli
Yl
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα 170γρ.
- 20γρ. μαλακό βούτυρο
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 4 μπανάνες
- 1κ.σ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
- 1 με 2 πουράκια
- 8 κομματάκια κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ (40γρ.)

- Κόψτε την Πραλίνα σε κομματάκια και λιώστε την μαζί με το βούτυρο σε ένα γυάλινο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 1½ λεπτό στα 500W (ή εναλλακτικά σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά). Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και αφήστε να κρυώσει για 2-3 λεπτά.
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με μίξερ. Καθώς χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μετά από 3 λεπτά αρχίστε να προσθέτετε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνει σφιχτή κρέμα (συνολικά περίπου 6 λεπτά). Τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Κόψτε τις μπανάνες σε ροδέλες και περάστε τις από το τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ροδίσουν.
- Σε μικρά ποτηράκια ή μπολάκια τοποθετήστε πρώτα τις μπανάνες και γαρνίρετε με τη μους πραλίνας. Τοποθετήστε τα για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Θρυμματίστε τα πουράκια και γαρνίρετε μαζί με ψιλοκομμένα κομματάκια κουβερτούρας για να προσθέσετε τραγανότητα στο γλυκό σας.
Συμβουλή του Σεφ:
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Μπορείτε να λιώσετε την κουβερτούρα, να προσθέσετε τρίμμα από τα πουράκια και να τοποθετήσετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Κόψτε το στη συνέχεια σε μικρά κομμάτια και γαρνίρετε το κάθε μπολάκι.
https://www.glikessintages.gr/syntagi/moys-pralinas-banana











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μους γιαουρτιού με Oreo, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the Tastes"!
Μους σοκολάτας με βύσσινα μαριναρισμένα στο κονιάκ, από το ICookGreek Team!
Κέικ μπανάνας με ρούμι και λευκή σοκολάτα, από το icookgreek.com!
Μπανανόπιτα με σοκολάτα, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Μους με κουβερτούρα και ΙΟΝ Dark με αμύγδαλα και αλατισμένη καραμέλα, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ...
Πανεύκολη μους σοκολάτας χωρίς αυγά, ΜΟΝΟ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και το sintagespa...
Αφήστε μια απάντηση