Cheesecake Νέας Υόρκης, από το icookgreek.com!

Υλικά συνταγής
- Για τη βάση
- 180 γρ. μπισκότα digestive
- 90 γρ. βούτυρο
- Για την κρέμα
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. ξινή κρέμα (sour ceam) έτοιμη ή σπιτική
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 3 αυγά
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Σε στρογγυλή φόρμα, με ψηλά αποσπώμενα τοιχώματα απλώνετε το μείγμα του μπισκότου. Τοποθετείτε την βάση στο ψυγείο για να παγώσει κι ετοιμάζετε την κρέμα.
- Για την κρέμα: Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη την ξινή κρέμα (sour cream), τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
- Τοποθετείτε την κρέμα στη βάση του μπισκότου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 50′-60′ περίπου. Μόλις το cheesecake ψηθεί, το βγάζετε από φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά η κρέμα και σερβίρετε.
Λίγα λόγια για τη συνταγή
Εκτός από την «ωμή» εκδοχή του τσιζκέικ εξίσου δημοφιλής είναι πλέον στη χώρα μας και η πάρα πολύ νόστιμη ψημένη βερσιόν, που συναντάμε σε cafe και ζαχαροπλαστεία της νέας εποχής. Δοκιμάστε τη και στο σπίτι. Είναι εύκολη.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Cheesecake με φυστικοβούτυρο, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!
Μπάρες frozen yogurt cheesecake φράουλας, από τον Λάμπρο Βακιάρο και το olivemagazine.gr!
Cheesecake με τυροβολιά και σύκα Σύρου από την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly"!
Τάρτα Cheesecake Φράουλα της Ντίνας Νικολάου, με Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη και το...
Cheesecake λεμόνι χωρίς ψήσιμο, από την αγαπημένη Μαριφάνη Ξανθάκη!
Cheesecake φιστίκι, από τον Γιώργο Τσούλη!



Αφήστε μια απάντηση