Cheesecake φιστίκι, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΜΕΡΙΔΕΣ   6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  15Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ  2Ω 30Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ  1Ω 15Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ   2/5

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

200 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα τύπου digestive

100 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα

Για τη γέμιση:

500 γρ. μασκαρπόνε

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

3 medium αυγά

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

150 γρ. θρυμματισμένα φιστίκια

1 κ.σ. χυμός λεμόνι

Για το σερβίρισμα:

Φιστίκια θρυμματισμένα

Λιωμένη λευκή σοκολάτα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες496   25%
ΒΑΖΑΛίπος29.6g   42%
ΒΑΖΑKορεσμένα12.8g   64%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες17.8g   36%
ΒΑΖΑYδατάνθ.43.7g    17%
ΒΑΖΑΣάκχαρα17.2g    19%
ΒΑΖΑΑλάτι0.2g    3.33%
ΒΑΖΑΙνες2.7g     11%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Για τη βάση:Αδειάζουμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα , τα μπισκότα και με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μας (φορώντας γάντια μιας χρήσεως) ανακατεύουμε καλά.

2Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ., στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα και αλευροβουτυρώσει και απλώνουμε μέσα τη βάση. Την απλώνουμε καλά ώστε να πάει παντού ομοιόμορφα και την βάζουμε κατάψυξη για 30 λεπτά.
3Για τη γέμιση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C στον αέρα.
4Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ, το μασκαρπόνε, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και με το σύρμα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
5Ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε εκ νέου για μισό λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
6Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμόνι και τα φιστίκια και με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ανακατεύουμε.
7Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο, αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και ψήνουμε για 50 με 60 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο αφήνουμε την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή για να κρυώσει το γλυκό για 2 ώρες.
8Κόβουμε και σερβίρουμε με σοκολάτα και φιστίκια.

#tsoulotip: Αν θέλουμε να έχουμε την αίσθηση του φιστικιού δεν το θρυμματίζουμε πολύ. Δεν παραχτυπάμε τα αυγά για να μην φουσκώσει και σπάσει το cheesecake. Πρέπει τα υλικά για τη γέμιση να είναι στην ίδια θερμοκρασία για να μην κόψει το μείγμα.

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/cheesecake-fistiki
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *