Εκπληκτικό Cheesecake σοκολάτα, από την αγαπημένη Έλενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτό το κρεμώδες σοκολατένιο cheesecake ήρθε για να ανάψει φωτιές. Είναι απίθανο να αντισταθεί κανείς σε αυτή την ακραία απόλαυση!

Από την πρώτη μπουκιά θα σε μαγέψει αφού έχει εκρηκτική σοκολατένια γεύση . Είναι ένα γλυκό που μεταφέρει τη γευστική ευφορία σε νέα ύψη και αφήνει την ανυπομονησία για το επόμενο κομμάτι. Θα το φτιάξεις πανεύκολα και το μόνο που θα χρειαστείς έιναι ένα κουτάλι και καθόλου παρέα…διότι σιγά μην το μοιραστείς!

10 κομμάτια

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

380γρ cookies μπισκότα με σοκολάτα

150γρ βούτυρο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

380γρ κρέμα γάλακτος

300γρ πραλίνα φουντουκιού

300γρ τυρί κρέμα

2 κουτ σούπας κακάο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

200γρ κουβερτούρα

120γρ κρέμα γάλακτος

ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

φράουλες

τριμμένο μπισκότο

Δείτε το video εκτέλεσης στο instagram: 

https://www.instagram.com/reel/C6GpbAUI8qp/?igsh=MWZqMDZvaXNld2V5ZA%3D%3D&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0vauQKix-Uqzr71yY8jIy47uWjeizfIp6X9_Wh_GRGyI-Gb7apnGJXfTY_aem_AXwahFp3wKUwEf2El1MYY8Rd_QzdfUYxr-OvcjafjRqDM3Pjsk9VMyR-lqneYdfNAYnCynhFMLRPftOUIilA6F5j

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίζουμε στον ηλεκτρικό τρίφτη τα μπισκότα, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά και το ρίχνουμε μέσα στα τριμμένα μπισκότα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος, το στρώνουμε σε ένα τσέρκι ή ένα ταψί 22 εκατ και αφήνουμε να κρυώσει.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να σχηματίσει κορυφές. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την πραλίνα φουντουκιού ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το κακάο κοσκινισμένο. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την βάση του μπισκότου που φτιάξαμε και καλύπτουμε να πάει παντού. (Κρατάμε λίγη κρέμα για να γαρνίρουμε από πάνω αν θέλουμε). Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπεν μαρί την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και την λιώνουμε . Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και την προσθέτουμε πάνω από την κρέμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες και γαρνίρουμε με την κρέμα που αφήσαμε στην άκρη . Σερβίρουμε με φράουλες και τριμμένο μπισκότο. Καλή επιτυχία.

https://elenacooks.gr/?p=16699&fb
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *