Cheesecake μπακλαβά, από την εκπληκτική Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!
Σήμερα φέρνω μια επικίνδυνα νόστιμη συνταγή για τους λάτρεις του cheesecake και του μπακλαβά!
Cheesecakes μπακλαβά λοιπόν το οποίο αποτελείται απο μια κρεμώδη κρέμα τυριού η οποία είναι πάνω από στρώσεις σιροπιασμένου φύλλου με γέμιση αμύγδαλο και άρωμα κανέλας.
Είναι τραγανό και κρεμώδες ταυτόχρονα, και θα πω με σιγουριά ότι είναι το πιο νόστιμο cheesecake που έχω φτιάξει ποτέ!
Η παρασκευή του είναι επίσης πολύ εύκολη, διότι φτιάχνεται πολύ γρήγορα ακόμα κι αν είσαι αρχάριος στην κουζίνα. Είναι απλά ότι καλύτερο πραγματικά.
8 κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
10 φύλλα κρούστας
140γρ αμύγδαλα
80γρ βούτυρο
1 κουτ γλυκού ζάχαρη
1 κουτ γλυκού κανέλα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
400γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
130γρ ζάχαρη
1 1/2 κουτ σούπας αλεύρι
3 αυγά
80γρ κρέμα γάλακτος 36%
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
200ml νερό
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
180γρ ζάχαρη
1 φέτα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
ΓΙΑ ΣΤΟΛΙΣΜΑ
Αμύγδαλο τριμμένο
Ροδοπέταλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα ταψί τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε για 5-7 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ψημένα αμύγδαλα στον ηλεκτρικό τρίφτη μαζί με την ζάχαρη και την κανέλα και τα τρίβουμε.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα τυριού ,προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε , ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν μέσα στο μείγμα, το αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια σε ένα τσέρκι 20 εκατ ή ένα ταψί τοποθετούμε μια λαδόκολλά ή το βουτυρώνουμε καλά. Στρώνουμε το πρώτο φύλλο βουτυρώνουμε και ρίχνουμε λίγη από την γέμιση με τα αμύγδαλα , βουτυρώνουμε και ξανά στρώνουμε άλλο ένα φύλλο , ξανά βούτυρο , ξανά αμύγδαλο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα. Αφού στρώσουμε όλα τα φύλλα ρίχνουμε από πάνω την κρέμα τυριού. Στη συνέχεια με ένα ψαλίδι κόβουμε ελάχιστα τα φύλλα που εξέχουν, σπρώχνουμε προς τα μέσα όσα περισσεύουν και βουτυρώνουμε πολύ καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 45′ λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πήξει ελαφρώς (5-7λεπτά). Το αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το λεμόνι και το ξυλάκι κανέλας και ανακατεύουμε.
Αφού ψηθεί ,περιχύνουμε με το σιρόπι χλιαρό και το cheesecake ζεστό .Ενώ ρίχνουμε το σιρόπι, εστιάζουμε στις άκρες (όπου είναι το φύλλο).
Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε λίγο αμύγδαλο και ροδοπέταλα αν θέλουμε. Κόβουμε και απολαμβάνουμε. Καλή επιτυχία !
https://elenacooks.gr/?p=13302&fb
Αφήστε μια απάντηση