Εκείνο το απόγευμα έβρεχε με το τουλούμι.
Μόλις είχα αφήσει το Μητσάκο μου (βλ. γιος μου) στ’ Αγγλικά κι είχα μια ώρα…κενό!
Σκέφτηκα να κάνω μια βόλτα στην πόλη με το αυτοκίνητο, να φτάσω ως το σημείο που βλέπω τη θάλασσα και ν’ απολαύσω την πρώτη φθινοπωρινή μπόρα της χρονιάς.
Λίγο πριν το φανάρι, στα δεξιά μου, ο μανάβης μας μουσκίδι, μπαινόβγαινε στο μαγαζί του τρέχοντας αγκαλιά με τα καφάσια.
Και τότε τις είδα!
Κολοκύθες, αραδιασμένες πάνω στο πάγκο, η μία δίπλα στην άλλη!!!
Σκέφτηκα πως «ναι, το φθινόπωρο είναι εδώ» και χωρίς δεύτερη σκέψη, πάρκαρα το αυτοκίνητο.
Έφυγα από το μανάβικο, αγκαλιά με μια 6κιλη κι ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο μου.
Την έβαλα στη θέση του συνοδηγού (μόνο ζώνη ασφαλείας δεν της έβαλα) και συνεχίσαμε μαζί τη βολτίτσα μας.
Μία ώρα μετά και μπαίνοντας ο μικρός μου στ’ αυτοκίνητο, η πρώτη του ατάκα ήταν…
– Εγώ να ξέρεις, κολοκύθα δεν τρώω!!!
Αρχίσαμεεεε…!!!
Δες πιο κάτω τα υλικά που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις και μην ακούς κανέναν.
Μόλις ψηθεί και δοκιμάσουν, θα σου ζητούν και δεύτερο κομμάτι!
Κι όταν το στείλεις την άλλη μέρα και στο σχολείο, προετοιμάσου για διπλή δόση την επόμενη φορά!
Πασπάλισε το με ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με λίγη τριμμένη κανέλα κι απόλαυσε ένα από τα πιο γευστικά και μυρωδάτα κέικ του φθινόπωρου αλλά και του χειμώνα!
Με αγάπη
Mamatsita
#howiFall
Υλικά
2 κούπες φαρίνα ολικής άλεσης *
2 κούπες ζάχαρη
1 κ γλ κανέλα
¼ κ γλ γαρύφαλλο τριμμένο
¼ κ γλ μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο**
1 κ γλ αλάτι
170 γρ βούτυρο
2 αυγά
1 ½ κούπα κρέμα γάλακτος
1 κούπα πουρέ κολοκύθας
Δες πως γίνεται το κέικ κολοκύθας
1. Κόβω 5- 6 κομμάτια κολοκύθας σαν κι αυτά της φωτογραφίας και τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι να μαλακώσουν μαζί με ένα ξυλαράκι κανέλα και τόσο νερό όσο να τα σκεπάζει.
Τα βράζω γύρω στα 10 λεπτά. Η κολοκύθα πρέπει να μαλακώσει, όχι να λιώσει. Μόλις μαλακώσει την πολτοποιώ.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη φαρίνα με τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και το αλάτι.
3. Στον κάδο του μίξερ χτυπώ το βούτυρο με το μίγμα φαρίνα-ζάχαρη-μυρωδικά, σε χαμηλή ταχύτητα.
4. Στη συνέχεια προσθέτω τ’ αυγά και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω για λίγο ακόμη το χτύπημα.
5. Σταματώ το μίξερ, προσθέτω τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
6. Βουτυρώνω καλά το σκεύος που χρησιμοποιώ ή στρώνω αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ρίχνω μέσα το μίγμα.
7. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 60 λεπτά περίπου ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Σημειώσεις
* Η συνταγή γίνεται και με κανονική φαρίνα
** Στις συνταγές που έχουν τριμμένο μοσχοκάρυδο είναι προτιμότερο να τρίβεις εκείνη τη στιγμή.
Το ολόκληρο διατηρεί καλύτερα και για περισσότερο τη γεύση και το άρωμα του.
Αφήστε μια απάντηση