Bolero-Biodiet

Συστατικά:

200 γρ. βούτυρο

300 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

250 γρ. ζάχαρη

200 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις

60 γρ. κακάο

4 αυγά

2 κάψουλες βανίλια σκόνη

 

Για την σως σοκολάτας

60 γρ. κουβερτούρα

50 ml κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. μέλι

Οδηγίες:

Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο ανακατεύοντας συχνά με μία μαρίζ.

Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.

Μόλις λιώσει η σοκολάτα κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη και τις βανίλιες ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να λιώσει η ζάχαρη και να κρυώσει λίγο το μείγμα μας.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα της σοκολάτας το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα και να γίνει ένα ημίρρευστο μείγμα.

Στο ταψάκι μας που θα είναι περίπου 30 εκατοστά βάζουμε ένα χαρτί ψησίματος το βουτυρώνουμε και το περνάμε με μία κουταλιά κακάο.

Προσθέτουμε το μείγμα μας το απλώνουμε με μια σπάτουλα και το ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Σε ένα μικρό μπεν μαρί λιώνουμε για την σως τα 60 γρ. της σοκολάτας μαζί με την κρέμα γάλακτος και το μέλι.

Βγάζουμε από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα μικρά κομμάτια.

 

Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω την λιωμένη σως σοκολάτας.

http://www.gourmed.gr/syntages/eykoles-syntages/lahtaristo-kai-eykolo-brownie-sokolatas

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *