Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Σούπερ σοκολατένιο αφράτο και γευστικό κέικ.

 

Συστατικά
Σερβίρει
8 άτομα
  • 250 γρ, φαρίνα,
  • 150 γρ, βιτάμ,
  • 150 ml γάλα,
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη ή άχνη,
  • 3 αυγά,
  • 1 βανίλια,
  • 1 σφηνάκι λικέρ καφέ ή κονιάκ,
  • 1/2 φλ. ξύσμα σοκολάτας Ή
  • 2 κ. σ. κακάο,
  • 1 κ. μπέικιν πάουντερ,
  • γλυκό κουταλιού βύσσινο ή κεράσι Ή
  • 1 βαζάκι κεράσι
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε πολύ καλά το βιτάμ με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν, ρίχνουμε το λικέρ ή το κονιάκ, τη βανίλια. Σε μπολ ενώνουμε φαρίνα, μπέικιν, κακάο(αν δεν βάλουμε τη σοκολάτα). Προσθέτουμε στο μίξερ το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα χτυπάμε να ενωθούν.
  2. Σε καθαρό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας με σπάτουλα ελαφρά.
  3. Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψάκι 20άρι ,ρίχνουμε το γλυκό να καλύψει την επιφάνεια καλά. Απάνω ρίχνουμε προσεχτικά το μείγμα του κέικ ,στρώνουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο 40 με 45 λεπτά περίπου.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Σε 18άρι ταψάκι θα γίνει πιο ψηλό το κέικ σας από το δικό μου.

 

 

 

 

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/sokolatenio-anapodo-keik-me-glyko-byssino.html

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *