Cheesecake σοκολάτας με βύσσινο, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

..εύκολο, σοκολατένιο, δροσερό!!
Αγαπάμε τα τζιζκέικ!! 
Αγαπάμε την σοκολάτα!! 
Αγαπάμε τα εύκολα γλυκά!!
3 απλοί λόγοι, λοιπόν, για να αγαπήσουμε αυτό το γλυκό…!!
Ετοιμάστε το και αφεθείτε στην δροσιά και στην απόλαυσή του! Πλούσια, γεμάτη γεύση που μένει αξέχαστη!
Ένα γλυκό που συνδυάζει την γλυκόξινη γεύση της κρέμας τυριού με την σοκολάτα, το μπισκότο και τα βύσσινα!
Ένα γλυκό που φέρνει το καλοκαίρι από μόνο του!
Ένα γλυκό που θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας!

Υλικά:

Για την βάση:

  • 1 πακέτα μπισκότα digestive, θρυμματισμένα
  • ¼ φλ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη

Για την κρέμα:

  • 4 πακέτα φιλαδέλφεια (800 γρ.)
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ. άχνη ζάχαρη
  • ½ φλ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), σε κομματάκια
  • 400 γρ. κουβερτούρα ή κουβερτούρα γάλακτος
  • 5 κ.σ. μερέντα ή πραλίνα φουντουκιού

Για την σάλτσα βύσσινο:

  • 1 κομπόστα βύσσινο (300 γρ.)
  • 2-3 κ.γλ. κορν φλάουρ

Για την διακόσμηση: Βύσσινα και ψιλοκομμένη σοκολάτα ή σοκοφρέτα ή φουντούκια

Εκτέλεση:

Για την βάση:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βάσης και τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα ταψάκι (καλύτερα με αποσπώμενα τοιχώματα).
  2. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα:

  1. Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
  2. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και την  φιλαδέλφεια και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο, την μερέντα και την λιωμένη σοκολάτα (κρύα, να μην είναι καυτή).
  4. Απλώνουμε πάνω από την βάση αφού κρυώσει καλά η βάση.

 

Για την σάλτσα βύσσινου:

  1. Ανακατεύουμε το ζουμί της κομπόστας με το κορν φλάουρ. Το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι πάνω στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
  2. Κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Προσθέτουμε τα βύσσινα (όχι όλα, κρατάμε περίπου 15 για την διακόσμηση) και ανακατεύουμε.
  4. Απλώνουμε πάνω από το γλυκό.
  5. Γαρνίρουμε με τα βύσσινα που κρατήσαμε και με τριμμένη σοκολάτα ή ψιλοκομμένη σοκοφρέτα γάλακτος.

Καλή επιτυχία!!

http://www.foodstates.gr/2015/05/cheesecake.html

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *