Sachertorte (Αφράτο κέικ σοκολάτας με μαρμελάδα βερίκοκο και γλάσο μαύρης σοκολάτας), από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Επειδή εγώ δεν είμαι fun της μαρμελάδας στα γλυκά,το έκανα αποκλειστικά με σοκολάτα!

Υλικά

Για το κέικ:
150 γρ. κουβερτούρα Nestlé Dessert Greece 65%
160 γρ. βούτυρο
160 γρ. αλεύρι
6 αυγά
140 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 βανιλίνη
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο:

270 γρ. κουβερτούρα Nestlé Dessert Greece 65%
230 γρ. ζάχαρη
290 γρ. νερό
60 γρ. ζεστό νερό

Εκτέλεση

Κέικ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο ή στο φούρνο μικροκυμάτων.Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.Αδειάζουμε τα χτυπημένα αυγά στη λιωμένη σοκολάτα.Ανακατεύουμε μια μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μη χάσει τον όγκο του το μείγμα μας.Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα,προσθέτουμε το αλεύρι,τη βανιλίνη,το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 22-24 εκ, διάμετρο στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.Ψήνουμε για 45-50 λεπτά.Βγάζουμε το κέικ και περιμένουμε να κρυώσει.Ξεφορμάρουμε το κέικ και το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε δύο ισόπαχους δίσκους.

Για το γλάσσο:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.Βράζουμε τα 290 γρ. νερό μαζί με τη ζάχαρη για 3 λεπτά (ο χρόνος αρχίζει να μετράει από το σημείο βρασμού).Αδειάζουμε το καυτό σιρόπι πάνω από τη λιωμένη κουβερτούρα.Προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Συναρμολόγηση:

Αλείφουμε τον ένα δίσκο με το γλάσο σοκολάτας και τον σκεπάζουμε με τον άλλον.Περιχύνουμε με το γλάσο όλο το κέικ.Με μια σπάτουλα σπρώχνουμε απαλά το γλάσο ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια και τα τοιχώματα του γλυκού.Αφήνουμε το γλυκό εκτός ψυγείου για 5 ώρες (μπορεί και περισσότερο,ανάλογα τη θερμοκρασία που έχουμε στο σπίτι) ώστε να σταθεροποιηθεί το γλάσο.

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1823575901251062&set=a.1489031354705520.1073741830.100007960095219&type=3&theater

 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *