Νηστίσιμα τρουφάκια σοκολάτας με καρύδα, από το ola-nistisima.gr!

Υλικά

1 συσκευασία (400ml) κρέμα καρύδας

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1-2 σταγόνες υγρή βανίλια

Περίπου 1 κούπα πούδρα αμυγδάλου

1-2 κ.σ. (και επιπλέον για επικάλυψη)φουντούκια

 

 

 

Οδηγίες

• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα καρύδας και την ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάρει μια βράση.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να καταφέρουμε μια ομοιογενή σοκολατένια κρέμα.
• Τοποθετούμε τη σοκολατένια κρέμα αφού κρυώσει στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες για να σταθεροποιηθεί.
• Βγάζουμε τη σοκολατένια κρέμα από το ψυγείο, τη χωρίζουμε σε μέρη και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς κατά βούληση είτε ξεχωριστά είτε μαζί.
• Προσθέτουμε και την πούδρα αμυγδάλου ή την τριμμένη φρυγανιά τόση ώστε να μπορούμε να πλάθουμε μπαλάκια.
• Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας και τα τυλίγουμε σε φλούδες σοκολάτας, φιλέ αμυγδάλου ή ξηρούς καρπούς.
• Φυλάσσονται στο ψυγείο.

 

https://ola-nistisima.gr/recipe/nistisima-troufakia-sokolatas-me-karyda/?fbclid=IwAR0uhg9CCn3SA0n-IpodZzn9C9k94gMeukC4VClttyN5OY5BZ0BxSSdr5X4



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *