Υπέροχα σοκολατένια τρουφάκια βρώμης με μήλο κ καρύδι! Τολμώ να πω ότι είναι από τα πιο νόστιμα που έχω φτιάξει! Ιδανικά για μικρά κ μεγάλα παιδιά φτιάχνονται εύκολα κ γρήγορα κ έχουν λίγα κ απλά υλικά!
Υλικά για 13 τρουφάκια:
1 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
3/4 φλ. καρύδι +λίγο ακόμη για επικάλυψη
1 μεγάλο μήλο (180 γρ.)
50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη σε μπεν μαρί
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλο
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση:
Στο μπλέντερ πολτοποιώ τις νιφάδες κ το καρύδι. Τα αδειάζω σε μπολ κ ανακατεύω την κανέλα κ το γαρύφαλο. Πολτοποιώ κ το μήλο κ το προσθέτω στο προηγούμενο μείγμα. Ανακατεύω καλά. Μέσα στη λιωμένη σοκολάτα ρίχνω το σιρόπι αγαύης. Κατόπιν χύνω τη σοκολάτα στο μπολ κ ανακατεύω καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο κ το βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να σφίξει. Κατόπιν πλάθω σε τρουφάκια κ τα ρολάρω σε τριμμένο καρύδι. Φυλάσσω σε αεροστεγές μπολ στο ψυγείο. Καλοφάγωτα!
Σημ. η ζύμη στο ψυγείο σφίγγει. Προσθέστε βρώμη αλεσμένη, αν δεν είναι σφιχτή. Επίσης δοκιμάστε μήπως τα θέλετε πιο γλυκά, οπότε να βάλετε κι άλλο σιρόπι.
Αφήστε μια απάντηση