VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

10
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

4
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη από το ψυγείο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • φρούτα της αρεσκείας μας
  • φύλλα δυόσμου
  • ζάχαρη άχνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Δημιουργούμε μπεν μαρί βάζοντας ένα μπολ σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά.
  • Κόβουμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε με μία μαρίζ σχεδόν μέχρι να λιώσει αλλά όχι να καεί.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. (Δεν τη χτυπάμε πολύ ώρα για να μην κόψει. Όταν έχει πάρει την υφή γιαουρτιού τότε είναι έτοιμη.)
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μπολ με τη σαντιγί και ανακατεύουμε γρήγορα, αλλά με απαλές κινήσεις για να μην πέσει ο όγκος της, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε μικρά μπολάκια.
  • Σερβίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας, φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.
  • Διατηρείται στο ψυγείο, σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη, για 3 μέρες.
Tip
Για να γίνει η σαντιγί θα πρέπει η κρέμα γάλακτος να είναι παγωμένη από το ψυγείο! Για να έχει πιο γλυκιά γεύση η μους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα γάλακτος!
 Δείτε το video:

Easy chocolate mousse

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

10 minutes
Preparation Time

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

4
Portion(s)

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Difficulty

Ingredients

  • 200 g dark chocolate couverture
  • 330 g heavy cream 35% fat, chilled
  • 1 teaspoon vanilla extract

To serve

  • your choice of fruit
  • mint leaves
  • icing sugar

Method

  • Create a bain marie (hot water bath) by placing a bowl over a pot full of simmering water on low heat.
  • Break up the couverture into small pieces with your hands and place into bowl.
  • Heat over bain marie and stir with a spatula until the chocolate is almost completely melted.
  • In a large bowl, add the chilled heavy cream and vanilla extract.
  • Beat with a hand mixer on high speed until you create whipped cream. (Don’t beat for too long so it doesn’t split. When the texture becomes like thick yogurt, it is ready.)
  • Add the melted chocolate and quickly but gently fold so that it doesn’t lose its volume.
  • When completely incorporated, transfer to a pastry bag and pipe into small serving bowls.
  • Top with your choice of fruit, mint leaves and icing sugar.
  • Cover with plastic wrap and store in the refrigerator for up to 3 days.
Tip
Make sure the heavy cream is chilled so that your whipped cream turns out perfect!
 Δείτε το video :
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.