Απίθανη τούρτα ” ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ”, από την Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ- ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Συνταγή για το παντεσπάνι εδώ http://koykoycook.gr/?p=18776

Θα χρειαστείτε ένα παντεσπάνι..

Μόλις κρυώσει καλά θα το κόψετε κατά πλάτος σε 3 ίσια μέρη.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

2 φάκελοι Γκαρνί ζαχαροπλαστικής κακάο

1,1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές κακάο κοσκινισμένο

2 κουταλάκια του γλυκού νεσκαφέ( προαιρετικά)

Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μίξερ και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει..

Αν θέλετε την κρέμα σας πιο γλυκιά από ότι την φτιάχνουμε εμείς,προσθέστε άχνη ζάχαρη.

ΥΛΙΚΑ- ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΡΙΑ

150 γρ λιωμένη σοκολάτα

1 δίσκο έτοιμο παντεσπάνι σοκολάτα

διακοσμητικά ζαχαρωτά γκύ

Κόψτε το παντεσπάνι όπως βλέπετε στην φωτογραφία.

Αλείψτε με σοκολάτα και βάλτε τα σε σκάρα.

Λίγο προτού αρχίσει να σταθεροποιείται η σοκολάτα κολλήστε τα διακοσμητικά.

Αφήστε τα στην άκρη.

SANTAKOYKOYCOOK2

ΥΛΙΚΑ- ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ-ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

άσπρη ζαχαρόπαστα

Κόκκινη ζαχαρόπαστα

ζαχαρόπαστα στο χρώμα του δέρματος

πορτοκαλί ζαχαρόπαστα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Λίγη λιωμένη σοκολάτα

Στρώστε την κρέμα σοκολάτα στα παντεσπάνια σας.

Καλύψτε όλη την τούρτα με βουτυρόκρεμα(μισό φλιτζάνι μαργαρίνη+μισό φλιτζάνι άχνη + 1 βανίλια

εκτός από τα 2 άκρα..

Ρίξτε από πάνω άσπρη ζαχαρόπαστα σαν σεντόνι.

Κόψτε την ζαχαρόπαστα που περισσεύει.

Κόψτε 2 λωρίδες άσπρη ζαχαρόπαστα και φτιάξτε τα βολάν.

Κολλήστε τα (με βουτυροκρέμα η βρώσιμη κόλλα).

Φτιάξτε το μαξιλάρι.

Φτιάξτε το κεφάλι του Αι Βασίλη.

Φτιάξτε το σκούφο του..

Φτιάξτε τη κουβέρτα και τα άσπρα λουλουδάκια(με κουπάτ).

Κόψτε με ψαλιδάκι τα κρόσσια της κουβέρτας.

Κολλήστε το κεφαλάρι του κρεβατιού πάνω στην τούρτα με λιωμένη σοκολάτα.

Βάλτε λιωμένη σοκολάτα και κάτω από το παντεσπάνι ( εκεί που ακουμπά στο <πάτωμα>)

Αυτό θα εξασφαλίσει σταθερότητα.

Κάντε το ίδιο και στο κάτω μέρος του κρεβατιού.

Φτιάξτε το χαλάκι..

Προσθέστε ότι άλλο εσείς θέλετε..(Αρκουδάκια η ελαφάκια από ζαχαρόπαστα).

(Links http://blog.littlelondonbakery.com/?p=41

https://www.youtube.com/watch?v=vNKCudDtqBI)

Καλή χρονιά!!

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *