Χριστουγεννιάτικη τούρτα “Το τζάκι του Αι Βασίλη”, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ( για σκεύος διαμ. 17 cm)

3 μεγάλα αυγά

120 γρ λευκή ζάχαρη κρυσταλλική

70 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ κόρν φλάουερ

2 βανίλιες

1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και στην συνέχεια προσθέστε το άρωμα

και τα αυγά ένα ένα.

Προσθέστε  το αλεύρι (και το μπαίκιν) λίγο λίγο στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να

ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώστε το  σκεύος σας και πασπαλίστε το με αλεύρι …

Αδειάστε μέσα το μείγμα μας και ψήστε για 40 λεπτά περίπου.

Αφού ψηθεί, μόλις κρυώσει το σκεπάζετε να κρατήσει την υγρασία του και το κόβετε

συνήθως σε 3 κομμάτια.

Φτιάξτε το από την  προηγούμενη μέρα .Έτσι θα κοπεί καλύτερα.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

150 γρ ζάχαρη

150 γρ νερό 

Μια φλούδα πορτοκαλιού

1 σφηνάκι κονιάκ

ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκόζη

Βράστε για 10-12  λεπτά όλα τα υλικά μαζί .

Αφήστε να κρυώσει καλά.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ

500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική

3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 βανίλια

Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μίξερ και βάλτε την στο ψυγείο να σφίξει.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική

4 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

1 κουβερτούρα λιωμένη σε μπαίν μαρί των 200 γρ 

Χτυπήστε  την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη και την βανίλια σε  μια σφικτή σαντιγί..

Προσθέστε ανακατεύοντας με μαρίζα  σταδιακά την λιωμένη σοκολάτα  και βάλτε την

στο ψυγείο να σφίξει.

 

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

 

Ποτίστε το πρώτο παντεσπάνι(με πινέλο) και στρώστε μια δόση κρέμα σοκολάτα.

Συνεχίστε  με μια στρώση κρέμα βανίλια..

Ποτίστε και το τελευταίο παντεσπάνι .

Με μια σπάτουλα καλύψτε όλη την τούρτα σας με την υπόλοιπη κρέμα βανίλια.

 

 

Καλύψτε την τούρτα σας με μπεζ -καφέ ζαχαροπαστα και αρχίστε την διακόσμηση..

Η διακόσμηση αυτής της τούρτας δεν είναι για αρχάριους αν και μπορείτε πάντα να

χρησιμοποιήσετε έτοιμες ζαχαρωτές φιγούρες και όχι να τις φτιάξετε εσείς..

Χρόνια πολλά…!!!

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
https://koykoycook.gr/?p=23364
 
 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *