Ονειρεμένα σοκολατένια ταρτάκια με γκανάς και βύσσινα, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(20 ταρτάκια περίπου)
450 γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπαίν μαρί για τα ταρτάκια
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ
180 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
85 γρ σοκολάτα γάλακτος
85 γρ σοκολάτα πραλίνα
30 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας μερέντα
60-70 βύσσινα (3-4 για κάθε ταρτάκι)
20 μικρές θήκες κάπκεικς από σιλικόνη
Βάλτε μια κουταλιά της σούπας λιωμένη κουβερτουρα στην θήκη από σιλικόνη και περιστρέψτε το έτσι ώστε η σοκολάτα να πάει παντού .
Αφήστε τα να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε τα να κρυώσουν και να σφίξει καλά η σοκολάτα(όχι στο ψυγείο).
Βγάλτε τις θήκες σιλικόνης προσεχτικά από τα σοκολατένια ταρτάκια σαν να ξεφλουδίζετε φρούτο .
Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος ( να φτάσει σε βρασμό).
Τραβήξτε από την φωτιά και ρίξτε μέσα τις σοκολάτες, το βούτυρο και την μερέντα.
Ανακατέψτε να λιώσουν και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάλτε μέσα στα ταρτάκια τα βύσσινα.
Ρίξτε το μείγμα της γκανάς στα ταρτάκια να μισοσκεπάσουν τα βύσσινα.
(εγώ χρησιμοποίησα κορνέ μιας χρήσης)
Αφήστε τα να σφίξουν.
Υπέροχα κεράσματα .
Η ξινή αρωματική γεύση του βύσσινου ισορροπεί την γλύκα της σοκολάτας.
Αφήστε μια απάντηση