VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet
Προετοιμασία: 50 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

Για το παντεσπάνι
  • Αυγά 4
  • Ζάχαρη 1 ποτήρι
  • Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 1 1/2 ποτήρι κοσκινισμένη
  • Κακάο 3 κουταλιές σούπας
  • Βανίλια 1
  • Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 1 κουταλάκι γλυκού
  • Νερό 1 φλιτζάνι του καφέ
Για την κρέμα σοκολάτας
  • Αυγά 3
  • Ζάχαρη 1 ποτήρι
  • Κακάο 1 πακέτο
  • Βούτυρο 250 γρ λιωμένο
  • Βανίλια 1
Για την γέμιση
  • Φράουλες 15-20 λεπτοκομμένες κάθετα
Για το σιρόπι
  • Νερό 1 ποτήρι
  • Λικέρ φράουλα ή Grand Marnier 3 κουταλιές σούπας
Για την επικάλυψη
  • Κρέμα γάλακτος 500 ml
  • Άχνη ζάχαρη 1/2 ποτήρι νερού
  • Φράουλες προαιρετικά
  • Αμύγδαλο φιλέ προαιρετικά

Οδηγίες

Για το παντεσπάνι : Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και την ζάχαρη τα χτυπάμε με το μίξερ και στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο , το κακάο ,την βανίλια και το baking powder. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό να γίνει το μείγμα σαν του κέικ περίπου. Αφού το ρίξουμε στο τσέρκι το ψήνουμε στον αέρα περίπου 15 – 20 λεπτά μέχρι να μην κολλάει το μαχαίρι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα σοκολάτας : Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά , την ζάχαρη , την βανίλια , τα χτυπάμε με το μίξερ και μετά ρίχνουμε το κακάο και το λιωμένο βούτυρο. Τα χτυπάμε καλά και το μείγμα το αφήνουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.

Για την σαντιγί :  Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλά και καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη αν γυρίσουμε το μπολ ανάποδα και δεν πέφτει.

Για το σιρόπι :  Ανακατεύουμε στο ένα ποτήρι νερού το λικέρ φράουλας ή το Grand Marnier.

Συναρμολόγηση : Αφού κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε οριζόντια σε δύο ισομερή παντεσπάνια. Τοποθετούμε σε μια επίπεδη επιφάνεια ή σε μια τουρτιέρα το ένα παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε καλά και απλώνουμε πάνω του την κρέμα σοκολάτας. Κρατάμε λίγο από την κρέμα στην άκρη. Κόβουμε τις φράουλες κάθετα σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια πάνω από την κρέμα σοκολάτας αλλά όχι πολύ στην άκρη του παντεσπανιού. Σιροπιάζουμε καλά και το δεύτερο παντεσπάνι και προσεκτικά το τοποθετούμε πάνω από τις φράουλες. Όπου δούμε κενά προσθέτουμε με μια σπάτουλα από την κρέμα που κρατήσαμε ώστε να έχουμε μια ομοιόμορφα στρωμένη περιμετρικά τούρτα. Βάζουμε σε ένα κορνέ σαντιγί και ξεκινάμε να στολίζουμε την τούρτα μας μέχρι να την καλύψουμε όλη. Τέλος αν θέλουμε μπορούμε να στολίσουμε με φράουλες και αμύγδαλο φιλέ την επιφάνεια της πάνω από την σαντιγί. Την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Διατηρείται στο ψυγείο.

 

 

http://www.chefoulis.gr/%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *