Μπαμπάδες με ρόδι, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Συστατικά
- 240γρ. ζάχαρη
- 5 αβγά
- 170γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 125γρ. αλεύρι
- 20γρ. μπέϊκιν πάουντερ
- χυμό από ένα πορτοκάλι
- Για το σιρόπι
- 480ml νερό
- 360γρ. ζάχαρη
- Για την σαντιγί
- 500γρ κρέμα γάλακτος
- Για την σάλτσα ρόδι
- 400ml χυμό ροδιού
- 100γρ. ζάχαρη
Οδηγίες
- 1.Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι.
- 2.Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέϊκιν πάουντερ και το ρίχνουμε στο μείγμα.
- 3.Στην συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτυπάμε μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
- 4.Βουτυρώνουμε τα φορμάκια μας και ρίχνουμε το μείγμα. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου.
- 5.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και βάζουμε τα φορμάκια μας να ψηθούν για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- 6.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
- 7.Ξεφορμάρουμε τους μπαμπάδες αφού κρυώσουν και τους βουτάμε στο σιρόπι. Στη συνέχεια τους τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τους αφήνουμε να απορροφήσουν το σιρόπι.
- 8.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
- 9.Όταν κρυώσουν με ένα μαχαίρι κόβουμε το πάνω μέρος και γεμίζουμε με σαντιγί.
- 10.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό ρόδι με την ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσουν.
- Μερίδες : 4
- Έτοιμο σε : 35 Λεπτά
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μπαμπάδες με ρούμι και φιστίκια, από το sintayes.gr!
Σοκολατένιος μπαμπάς με κρέμα passion fruit, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Μπαμπαδάκια με ρούμι και άγλυκη σαντιγί από την Roula Psittakis και τις "Μαγειρικές Διαδρομές"!
Μπαμπαδάκια (baba au rum), από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!
"Μπαμπάς"(Video), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foodaholics.gr!
Μπαμπαδάκια με ρούμι από το Icookgreek!
Αφήστε μια απάντηση