Μπαμπαδάκια (baba au rum), από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!







ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 λίτρο νερό
1000 γρ ζάχαρη
1 ολόκληρο πορτοκάλι
5 κουταλιές της σούπας ρούμι.
Βράστε όλα τα 3 πρώτα υλικά μαζί για 20 λεπτά.
Προσθέστε το ρούμι στο τέλος.
Αφήστε το να κρυώσει.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ (20 μπαμπαδάκια)
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια κοφτά του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού γεμάτα ζάχαρη
6 αυγά χτυπημένα με πιρούνι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
160 ml γάλα χλιαρό
6 φακελάκια ξηρή μαγιά των 8 γρ η μία
100 γρ βούτυρο λιωμένο για την ζύμη
100 γρ βούτυρο λιωμένο για το βουτύρωμα της φόρμας των Κάπκεικς
Σαντιγί ( 600 γρ κρέμα γάλακτος-150 γρ ζάχαρη άχνη-1 βανίλια)
Βάλτε τα 3 πρώτα υλικά σε ένα μεγάλο μπώλ(που μπορεί να μπει σε φούρνο/πυρέξ).
Κάντε μια λακουβίτσα στην μέση και ρίξτε μέσα τα χτυπημένα αυγά.
Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίξτε σε ένα άλλο μπώλ το χλιαρό γάλα και προσθέστε την μαγιά.
Ανακατέψτε με ένα κουτάλι να διαλυθεί καλά η μαγιά .
Προσθέστε το μείγμα της μαγιάς στα αυγά.
Ανακατέψτε με την παλάμη σας τα υλικά.
Η ζύμη είναι κολλώδης ..
Χτυπήστε με το χέρι σας την ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σκεπάστε την με αλουμινόχαρτο και βάλτε την στον φούρνο σας
στους 30-50 βαθμούς Κελσίου μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί,
(περίπου 30-40 λεπτά).
Βουτυρώστε καλά με το λιωμένο βούτυρο τις φόρμες των Κάπκεικ και βάλτες τις στο ψυγείο.
Μετά από 5 λεπτά ξαναβουτυρώστε ( με πινέλο είναι καλύτερα)
και ξαναβάλτε στο ψυγείο.
Βγάλτε από τον φούρνο την ζύμη και προσθέστε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο
μέχρι να απορροφηθεί .
Η ζύμη σας εξακολουθεί να κολλάει .
Βάλτε από μια μεγάλη κουταλιά ζύμης στην καλά βουτυρωμένη φόρμα των Κάπκεικς
Αφήστε πάνω στην κουζίνα σας να ξαναφουσκώσει για άλλα 30 λεπτά .
Ανάψτε τον φούρνο σας στους 150 βαθμούς ( εμένα ο φούρνος μου είναι δυνατός)
αέρα και αντιστάσεις πάνω κάτω.
Ψήστε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Βουτήξτε τα στο κρύο σιρόπι μέχρι να πιουν αρκετό..
(Ένας φίλος πρόσφατα μου είπε ότι ο Μπαμπάς πρέπει να στάζει σιρόπι όταν τον τρώς).
Κόψτε τα στην μέση με ένα μαχαιράκι ( όχι εντελώς) και γεμίστε τα με σαντιγί .
Στολίστε τα με ένα κερασάκι..
Από τα καλύτερα γλυκά της κλασσικής γαλλικής ζαχαροπλαστικής .
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Παναγιώτης Μαχαίρας)
https://koykoycook.gr/?p=26883












Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μπαμπάδες με ρόδι, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
"Μπαμπάς"(Video), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foodaholics.gr!
Μπαμπάδες με ρούμι και φιστίκια, από το sintayes.gr!
Μπαμπαδάκια με ρούμι και άγλυκη σαντιγί από την Roula Psittakis και τις "Μαγειρικές Διαδρομές"!
Μπαμπάς με ρούμι και φρούτα, από το icookgreek.com!
" Μπαμπάδες όλο γλύκααααααα " από το Μαγειρευοντας με την "L" !
Αφήστε μια απάντηση