“Μπαμπάς με ρούμι” από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις “Συνταγές της Παρέας” !!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τι χρειαζόμαστε:

250 γρ. σκληρό αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
2 κ.γλ. ζάχαρη
80 ml χλιαρό φρέσκο γάλα
2 αβγά
1 κροκάδι
75 γρ. βούτυρο λιωμένο, να μην καίει
σιρόπι
500 ml νερό
300 ml ζάχαρη
50 ml ρούμι μαύρο ή κονιάκ
μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο ή πορτοκάλι (χωρίς κομμάτια) αραιωμένη με λίγο νερό
για το γαρνίρισμα
σαντιγύ
φράουλες

Πώς το κάνουμε:
Στο γάλα ρίχνουμε τη μαγιά κι ανακατεύουμε.
Το βάζουμε στο μπωλ του μίξερ.
Προσθέτουμε αλάτι, ζάχαρη, αβγά, κροκάδι και το αλεύρι.
Χτυπάμε στο μίξερ αρκετή ώρα, ρίχνοντας σταδιακά το βούτυρο λιωμένο, όχι καμμένο, να γίνει σαν πλαστελίνη η ζύμη.
Προσέξτε! Η ζύμη θα κολλάει στα χέρια, έτσι πρέπει να ναι, μην βάλετε καθόλου παραπάνω αλεύρι.
Μόλις χτυπηθεί, τη βάζετε σε μπωλ αλευρωμένο.
Σκεπάστε με πετσέτα κι αφήστε τη κοντά σε ζεστό μέρος 1μιση ώρα.
Βουτυρώστε φόρμα κέικ μικρή ως μέτρια και αλευρώστε την.
Βάλτε ομοιόμορφα τη ζύμη αφού φουσκώσει, σκεπάστε με πετσέτα και ξαναφήστε άλλη 1 με 1μιση ώρα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για περίπου 30 λεπτά να ροδίσει, στο πρώτο ράφι.
Μόλις γίνει, όσο είναι ζεστό ξεφορμάρετε, και στην κάτω μεριά με μαχαίρι κάντε 5 όχι πολύ βαθουλές τρύπες, βγάζοντας τα κομμάτια.
Σε τηγάνι μεγαλύτερο από τη φόρμα βάλτε τα υλικά για το σιρόπι, να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μόλις κάψει και το σαβαρέν κρυώσει, βάλτε το γλυκό μες στο τηγάνι με την κάτω πλευρά με τις τρύπες.
Με κουτάλα περιχύστε και την πάνω πλευρά να σιροπιαστεί καλά.
Πολύ προσεκτικά μεταφέρετε το γλυκό σε πιατέλα.
Αλείψτε το με 1 πινέλο με τη μαρμελάδα.
Μόλις κρυώσει γαρνίρετε με φρεσκοχτυπημένη σφικτή σαντιγύ και φράουλες σε φέτες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Του Στέλιου Παρλιάρου! Σίγουρη επιτυχία! Αν θέλετε να το βάλετε σε μεγάλη φόρμα κάντε διπλή δόση!

Διαβάστε περισότερο: Μπαμπάς με ρούμι http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpampas-me-roumi.html#ixzz2WPxkg8OY


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *