Σε ένα μεγάλο μπoλ λιώνουμε τη μαγιά μαζί με το γάλα. Xτυπάμε χωριστά το αυγό με τη ζάχαρη, το αλάτι και το μισό αλεύρι. Έπειτα, συμπληρώνουμε το βούτυρο που πρέπει να έχει μαλακώσει πρώτα και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά. Στη συνέχεια, συμπληρώνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι με το γάλα και χτυπάμε μέχρι να σφίξει η ζύμη.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης ειδική για μπαμπά και αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα. Ανάβουμε το φούρνο στους 200°C και με πολλή προσοχή, αφού το γλυκό έχει φουσκώσει, το βάζουμε να ψηθεί για 30 λεπτά, μέχρι να πάρει καφέ χρώμα.
Το βγάζουμε από το φούρνο, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε έξω να κρυώσει για 15 λεπτά. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε. Αφού περάσουν τα 15 λεπτά, ξαναβάζουμε το γλυκό μέσα στη φόρμα και με ένα κουτάλι χύνουμε το ζεστό σιρόπι πάνω στον κρύο μπαμπά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για δύο ώρες στο ψυγείο. Γαρνίρουμε με χτυπημένη σαντιγί και φρούτα εποχής.
Αφήστε μια απάντηση