Μεθυσμένη τούρτα μπαμπά με φρούτα εποχής από τον Giorgio Spanakis και το i-food !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά για τον μπαμπά:
 170 ml γάλα φρέσκο πλήρες
 150 γρ. βούτυρο
 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 70 γρ. ζάχαρη
 6 αυγά
 450 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
 8 γρ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
 1 πρέζα αλάτι
 Υλικά για το σιρόπι:
 500 ml νερό
 500 γρ. ζάχαρη
 0.300
 Υλικά για το γαρνίρισμα:
 100 ml σαντιγί
 250 γρ. φράουλες

Προτεινόμενες μερίδες: 10
Συνολικές θερμίδες: 6679
Θερμίδες ανά μερίδα: 668

 Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπoλ λιώνουμε τη μαγιά μαζί με το γάλα. Xτυπάμε χωριστά το αυγό με τη ζάχαρη, το αλάτι και το μισό αλεύρι. Έπειτα, συμπληρώνουμε το βούτυρο που πρέπει να έχει μαλακώσει πρώτα και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά. Στη συνέχεια, συμπληρώνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι με το γάλα και χτυπάμε μέχρι να σφίξει η ζύμη.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης ειδική για μπαμπά και αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα. Ανάβουμε το φούρνο στους 200°C και με πολλή προσοχή, αφού το γλυκό έχει φουσκώσει, το βάζουμε να ψηθεί για 30 λεπτά, μέχρι να πάρει καφέ χρώμα.

Το βγάζουμε από το φούρνο, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε έξω να κρυώσει για 15 λεπτά. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε. Αφού περάσουν τα 15 λεπτά, ξαναβάζουμε το γλυκό μέσα στη φόρμα και με ένα κουτάλι χύνουμε το ζεστό σιρόπι πάνω στον κρύο μπαμπά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για δύο ώρες στο ψυγείο. Γαρνίρουμε με χτυπημένη σαντιγί και φρούτα εποχής.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *