” Μπαμπάδες όλο γλύκααααααα ” από το Μαγειρευοντας με την “L” !

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. αλεύρι
80 γρ. μαγιά νωπή
4 αυγά
1 φλιτζ. γάλα (χλιαρό)
½ φλιτζ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
2 βανίλιες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ

500 γρ. ζάχαρη
1 ½ φλιτζ. νερό
½ χυμό λεμονιού
1 φλιτζ. κονιάκ

ΓΕΜΙΣΗ
Σαντιγί

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Μαρμελάδα βερίκοκο – ελάχιστο νερό.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Φιστίκια Αιγίνης – Κεράσια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύστε τη μαγιά μέσα σε ένα μπολ με το γάλα.

Μέσα σε μία μεγάλη λεκάνη χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.

Προσθέτετε τα αυγά, τις βανίλιες, την μαγιά με το γάλα και στο τέλος ρίχνετε σιγά-σιγά το αλεύρι, συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.

Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει, περίπου 40΄.

Βρέχετε 1 κομμάτι χαρτί κουζίνας με ελάχιστο λάδι και σκουπίζετε τα φορμάκια.

Σε μικρά μεταλλικά φορμάκια ρίχνετε το χυλό από το μπαμπά και περιμένετε μέχρι να φουσκώσει, περίπου 30΄.

Παίρνετε προσεκτικά τα φορμάκια και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν για 30΄ περίπου.

Χτυπάτε τη σαντιγί και τη βάζετε στο ψυγείο.

Για το σιρόπι βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.

Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το κονιάκ.

Μόλις βγάλετε τους μπαμπάδες από το φούρνο τους τρυπάτε 1 φορά στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα και περιχύνετε λίγο από το χλιαρό σιρόπι..

Πριν γεμίσετε τους μπαμπάδες, ζεσταίνετε την μαρμελάδα βερίκοκο με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο τους περνάτε από πάνω για να γυαλίσουν.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1518548275037678&set=a.1459578830934623.1073741828.1459571554268684&ty



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *