Σοκολατένιος μπαμπάς με κρέμα passion fruit, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Μπαμπάδες

  • 225 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 20 γρ. κακάο
  • 10 γρ. μαγιά νωπή ή 5 γρ. ξερή
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κρόκος αυγού
  • 50 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες ή ελαφρύ
  • 130 γρ. βούτυρο αγελάδας

Σιρόπι

  • 500 γρ. νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2-3 αστεροειδή γλυκάνισα
  • 3 ξυλάκια κανέλας
  • 2 πορτοκάλια
  • 50 γρ. ρούμι μαύρο

Κρέμα passion fruit

  • 200 γρ. χυμός από passion fruit (αν δεν βρούμε έτοιμο, παίρνουμε φρέσκα passion fruit, τα ανοίγουμε στη μέση και σουρώνουμε τον χυμό τους)
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκος αυγού
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε μικρά κομμάτια

 

 

 

 

Μερίδες: περίπου 10, Προετοιμασία: 1 ώρα, Αναμονή: 1½ ώρα, Ψήσιμο: 30΄

Μπαμπάδες
Λιώνουμε το βούτυρο, προσέχοντας να μην κάψει. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε σε αυτό τη μαγιά μαζί με το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και τον κρόκο. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να διαλυθεί η μαγιά και αδειάζουεμ το μείγμα στον κάδο του μίξερ μαζί με το αλεύρι και το κακάο. Τα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για αρκετή ώρα με το φτερό και σταδιακά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Όταν η ζύμη αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να μαζεύεται γύρω από το φτερό, τη μεταφέρουμε σε ένα αλευρωμένο σκεύος, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε περίπου για 1 ώρα σε ζεστό περιβάλλον, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Κατόπιν, τη μοιράζουμε σε 10, περίπου, βουτυρωμένες και αλευρωμένες μεταλλικές φόρμες (τις βουτυρώνουμε, τις βάζουμε στο ψυγείο για λίγο μέχρι να παγώσει το βούτυρο και έπειτα τις αλευρώνουμε. Έτσι δεν λασπώνουν). Αφήνουμε τις ζύμες ξανά για μισή ώρα περίπου σε ζεστό περιβάλλον για να διπλασιαστεί ο όγκος τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μισή ώρα. Όταν ξεκολλάνε από τη φόρμα, είναι έτοιμοι οι μπαμπάδες. Βγάζουμε από τον φούρνο, τους ξεφορμάρουμε αμέσως και όταν κρυώσουν, ανοίγουμε μ’ ένα μαχαίρι 5-6 τρύπες στο κάτω μέρος του κάθε μπαμπά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σιρόπι
Σ’ ένα βαθύ κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ρούμι και τα μυρωδικά. Μόλις αρχίσει να βράζει το σιρόπι, ρίχνουμε τα μπαμπαδάκια μέσα σε αυτό και σβήνουμε τη φωτιά. Με μία κουτάλα αναποδογυρίζουμε τα μπαμπαδάκια 2-3 φορές έτσι ώστε να πάρουν αρκετό σιρόπι. Βγάζουμε τα μπαμπαδάκια με προσοχή και τα ακουμπάμε σε μία σήτα για να στραγγίξουν. Μέσα στο σιρόπι που έχει μείνει, ρίχνουμε καθαρισμένα τα πορτοκάλια. Σερβίρουμε τα μπαμπαδάκια με λίγο σιρόπι και δύο φέτες από το πορτοκάλι και στο κέντρο τοποθετούμε την κρέμα από passion fruit.

Κρέμα passion fruit
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά και τον κρόκο. Ρίχνουμε το χυμό σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ελαφρώς, τον αδειάζουμε πάνω από το μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και επαναφέρουμε το μείγμα στη φωτιά ανακατεύοντας έως ότου αρχίσει να κοχλάζει και δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν η θερμοκρασία της κρέμας πέσει στους 35°-40°C προσθέτουμε το βούτυρο κομμάτι-κομμάτι ανακατεύοντας ώστε να ενσωματωθεί στην κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και με ένα κουτάλι ή με κορνέ γαρνίρουμε τους μπαμπάδες.

 

 

 

 

 

http://www.steliosparliaros.gr/sokolata/diafora/sokolatenios-mpampas-passion-fruit/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *