Μους λεμόνι ΜΟΝΟ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, από τον Γαβριήλ Νικολαίδη και τον Cool artisan!







Αγαπώ αυτή τη συνταγή για δυο λόγους! Πρώτον, γιατί είναι παρα πολύ απλή, γρήγορη και εύκολη! Και δεύτερον. γιατί η λεμονάτη γεύση της είναι ιδανική μετά από πλούσια γεύματα όπως αυτά που κάνουμε τις γιορτές!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ
- 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
- 400ml κρέμα γάλακτος
- 150ml χυμό λεμονιού (και το ξύσμα από 2 λεμόνια)
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
- μπισκότα της επιλογής σου
- cranberries
- ζάχαρη άχνη
Δες εδώ και παρήγγειλε υπέροχες ζεστές ρόμπες και πιζάμες εξαιρετικής ποιότητας για όλη την οικογένεια για τις κρύες μέρες του χειμώνα!
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και μετά το χυμό λεμονιού σταδιακά, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε διαρκώς με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
- Σπάμε και μοιράζουμε τα μπισκότα σε 6 ποτήρια.
- Προσθέτουμε τη μους με κουτάλι ή σακούλα ζαχαροπλαστικής
- Αφήνουμε τα ποτήρια μετά στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.
*Προαιρετικά, όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε διακοσμούμε με cranberries και λίγη ζάχαρη άχνη.







Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Απίθανο , πανεύκολο "κέικ-μους" με ρευστή σοκολάτα και μπισκότα, από την αγαπημένη Ελένη Ψυχούλη και...
Η τέλεια λεμονάδα!, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "the one with all the tastes"!
Μεξικάνικη μους κακάο, από την Γλαύκη και το dairy-free!
Υπέροχα τρουφάκια ινδοκάρυδου με 3 υλικά, από το sintayes.gr!
Chocolate mousse cake, χωρίς γλουτένη από τον Γιώργο Τσούλη!
ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ Σοκολατένιες Φέτες Πορτοκαλιού, από το Mygreekitchen και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση