DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet
ΧΡΟΝΟΣ: 
ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 λουκουμάδες
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

Υλικά

  • 2-3 φλ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • 1 φλ. (140 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • ¼ φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 φλ. γάλα
  • 1 αβγό
  • 1 φλ. μήλο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

 

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 100C για να κρατάμε ζεστούς τους λουκουμάδες

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το γάλα και το αβγό και χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Ρίχνουμε στο μείγμα και το ψιλοκομμένο μήλο.

Με δύο κουτάλια φτιάχνουμε λουκουμάδες από το μείγμα και τους βάζουμε έναν-έναν μέσα στην κατσαρόλα με το ζεστό ελαιόλαδο.

Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και τους μεταφέρουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Μέχρι να ολοκληρώσουμε το τηγάνισμα με το υπόλοιπο μείγμα, κρατάμε τους έτοιμους λουκουμάδες ζεστούς στο φούρνο.

Πασπαλίζουμε τους λουκουμάδες με ζάχαρη άχνη και τους σερβίρουμε ζεστούς.

 

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1493/Loykoymades-miloy

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.