Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Προετοιμασία: 0:10′

Μαγείρεμα: 0:40′

Εύκολη

Μερίδες: 6

Η μηλόπιτα της τεμπέλας που όμως θα λατρέψετε όλοι! Γίνεται σε λιγότερο από 10΄, πλούσια σε μήλα και αρώματα με τραγανό φύλλο. Φτιάξτε τη σήμερα κιόλας!

  • 4 χωριάτικα ή φύλλα κρούστας
  • 3 κ.σ αλεύρι ή φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλ. μαύρη ή καστανή ζάχαρη
  • 5 μήλα
  • 30 γραμ. βούτυρο (λιωμένο και χλιαρό)
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 φλ. σταφίδες
  • 1/2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα

 

Για την μηλόπιτα της τεμπέλας χωρίς αυγά, καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λιωμένο χλιαρό βούτυρο. Πασπαλίζουμε τα μήλα με το αλεύρι τη ζάχαρη και την κανέλα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τη σταφίδα και τα καρύδια και ανακατεύουμε.

Σε λαδωμένο ή βουτυρωμένο μικρό στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών, στρώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο τσαλακωτά. Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε το φύλλο και στρώνουμε από πάνω τσαλακωτά και ένα δεύτερο χωριάτικο φύλλο.

Αδειάζουμε τη γέμιση για την μηλόπιτα και καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα τα οποία τα στρώνουμε τσαλακωτά και τα λαδώνουμε (ή βουτυρώνουμε) ενδιάμεσα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 45′ περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο πάνω και κάτω.

Αφού βγει η μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί για 10′. Έτσι, θα τραβήξει την υγρασία της και θα κρυώσει λίγο η καραμέλα μήλου που σχηματίζεται κατά το ψήσιμο από τα μήλα και τη ζάχαρη.

Για να φτιάξετε την μηλόπιτα της τεμπέλας ακόμα πιο γρήγορα και πιο εύκολα, χρησιμοποιήστε τα φύλλα «Τόσο απλά», βάζοντας τη γέμιση ανάμεσα στα φύλλα και ψήνοντας με τις παραπάνω οδηγίες.

Κόβουμε σε 6 – 8 κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

 

 

https://www.argiro.gr/recipe/milopita-tis-tempelas/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *