Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Μία ντελικάτη μους γιαουρτιού συνοδεύει το τραγανό φύλλο καταϊφι. Εκτός από το σιρόπι πορτοκαλιού που σας προτείνω, μπορείτε να το σερβίρετε με ένα σιρόπι φράουλας ή γλυκό βύσσινο.

Χρόνος Προετοιμασίας:

40΄
Χρόνος Εκτέλεσης:

Ψήσιμο: 20΄
Υλικά:

  • Για 12 «φωλιές»
  • Για τις «φωλιές»
  • 1 πακέτο κανταΐφι (θα το βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, μαζί με τα διάφορα φύλλα ζύμης)
  • 1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη)
  • Για τη μους γιαουρτιού
  • 500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος (είναι η κρέμες γάλακτος με 0% λιπαρά που θα βρείτε συνήθως σε συσκευασία πλαστικού μπουκαλιού, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, δίπλα στις κλασικές κρέμες)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Για το σιρόπι πορτοκαλιού
  • 1 νεροπότηρο ζάχαρη
  • 1 νεροπότηρο (300 ml) νερό
  • ξύσμα από 2 ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά πορτοκάλια, ζεματισμένο για 5 λεπτά σε νερό που κοχλάζει και καλά στραγγισμένο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Για το σερβίρισμα
  • 1/2 φλιτζάνι χονδροκοπανισμένη ψίχα από ανάλατα φιστίκια Αιγίνης
  • 12 φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια (προαιρετικά)
  • λίγα βύσσινα από γλυκό κουταλιού
  • λίγες καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού

 

 

  • Για τις φωλιές: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 C.

    Ανοίγω το κανταΐφι με τα δάχτυλά μου ώστε ξεχωρίσουν οι ίνες όσο γίνεται και να γίνει αράτο και αραιό. Το χωρίζω σε 12 ίσα μέρη. Παίρνω 12 μικρά μπολάκια (ή 12 φλιτζάνια τσαγιού) και τα τοποθετώ αναποδογυρισμένα σε ένα μεγάλο ταψί. Καλύπτω κάθε μπολάκι (ή φλιτζάνι) με ισάριθμα μέρη κανταϊφιού, εφαρμόζοντας και πιέζοντας τις ίνες καλά σε κάθε μπολ. Με ένα φαρδύ πινέλο αλείφω τα κανταΐφια, για να κολλήσουν πάνω στα μπολάκια. Βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω τα κανταΐφια για 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν ελαφρώς.

    Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι πορτοκαλιού: Βάζω όλα τα υλικά του σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζω για 7 – 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

    Μόλις ψηθούν τα κανταϊφια τα αφαιρώ με προσοχή από τα μπολ ή τα φλιτζάνια όπου ψήθηκαν, ώστε να διατηρήσουν το σχήμα «φωλιάς» και τα βάζω σε ένα μεγάλο πιάτο, με το άνοιγμα προς τα πάνω. Περιχύνω τις «φωλιές» με σιρόπι, αφήνοντας κατά μέρος μερικές κουταλιές, για το σερβίρισμα. Τις αφήνω να κρυώσουν.

    Για τη μους γιαουρτιού: Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) χτυπάω τη φυτική κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί. Προσθέτω το γιαούρτι, ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις.

    Γεμίζω τις «φωλιές» με τη μους γιαουρτιού και σκορπίζω πάνω τους τα τριμμένα φιστίκια Αιγίνης. Αν θέλω, μοιράζω και τις κομμένες φράουλες ή τα βύσσινα ή τα καραμελωμένα πορτοκάλια σε κάθε μους. Περιχύνω με λίγο σιρόπι πορτοκαλιού που είχα αφήσει κατά μέρος και σερβίρω.

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *