Creta Carob
BOLERO-BIODIET
Υπέροχος χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι!
Νηστίσιμη, παραδοσιακή συνταγή με κανέλα και γαρύφαλλο για την περίοδο της Σαρακοστής και όχι μόνο!!!

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

1 ώρα 15 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

Οικογενειακή
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας

 ΥλικάΓια τον χαλβά

  • 1 κούπα λάδι (μισό ελαιόλαδο , μισό ηλιέλαιο)
  • 2 κούπες σιμιγδάλι (μισό χοντρό, μισό ψιλό)
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ ή λευκό (χωρίς φλούδα)

Για το πορτοκάλι

  • 1 πορτοκάλι
  • extra νερό για να βράσουμε το πορτοκάλι
Μέθοδος Εκτέλεσης

Αυτός ο χαλβάς έχει ένα υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού. Αλλά αν θέλετε να φτιάξετε τον κλασσικό παραδοσιακό σιμιγδαλένιο μας χαλβά μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια εκτέλεση απλά να παραλείψετε τα στάδια με το πορτοκάλι!

  • Ψήνουμε το αμύγδαλο σε ένα ρηχό ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά στους 150 βαθμούς.
  • Βράζουμε το πορτοκάλι σε μια κατσαρολίτσα με μπόλικο νερό για μια ώρα και φροντίζουμε να είναι πάντα καλυμένο το πορτοκάλι με αρκετό νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον καθώς βράζει.
  • Αφαιρούμε το πορτοκάλι από τη φωτιά, το στραγγίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε στη μέση και το στίβουμε πολύ καλά, και αφαιρούμε και πετάμε την πούλπα και τυχόν κουκούτσια
  • Το υπόλοιπο πορτοκάλι το βάζουμε στο μούλτι και το χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και τα αρωματικά σε μέτρια φωτιά μέχρι να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, όχι να καεί.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (4 κούπες νερό, 3 κούπες ζάχαρη) μαζί με το πορτοκάλι – εκτός από το αμύγδαλο- και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πήξει.
  • Ξέρουμε ότι είναι έτοιμο, όταν ξεκολλάει από μόνο του από  τον πάτο της κατσαρόλας (μόλις γυρίσουμε την κατσαρόλα λίγο στο πλάι). Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε. (Αν δούμε ότι πάει να μας αρπάξει,χαμηλώνουμε τη φωτιά).
  • Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα 20 εκ. και σε 5 λεπτά ξεφορμάρουμε! Τρώμε και ζεστό και κρύο και μπορούμε να το συνοδεύσουμε με παγωτό βανίλια.
Tip
Αν δείτε ότι πάει να σας αρπάξει τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά!

Semolina Orange Cake – Halvah

 

 

 

Ingredients
  • 1 cup oil (half olive oil, half sunflower oil)
  • 2 cups semolina (half fine, half thick)
  • 3 cups granulated sugar
  • 4 cups water
  • 1 teaspoon cinnamon powder
  • ¼ teaspoon ground cloves
  • 1 orange
  • 150 g slivered or blanched almonds
  • extra water, to boil orange

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

1 hour 15 minutes
Preparation Time

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

Family
Portion(s)

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Difficulty
Method

A semolina cake is called a halvah. This particular recipe has a wonderful aroma of orange. If you want to make the original halvah, follow the same recipe procedure, just leave out the steps including the orange!

  • Preheat oven to 180* C (350* F) Fan.
  • Toast the almonds in a shallow pan lined with parchment paper. Toast in the oven for 5 minutes.
  • Boil the orange in a generous amount of water (not the 4 cups of water in the ingredients), for 1 hour. Make sure there is enough water to keep the orange submerged while boiling. Add more water if necessary. Allow to cool. Cut in half, and squeeze. Remove any seeds and puree in a blender. Set aside.
  • Use a non-stick pot and sauté the semolina and the aromatics in the oil, over medium heat, until it browns. Be careful not to burn it.
  • Add the remaining ingredients, (4 cups water, 3 cups sugar) along with the orange puree. Do not add the almonds. Stir for about 10 minutes, until it thickens.
  • You will know it’s ready when it starts to pull away on its own from the bottom of the pan (when you tilt the pan a little to the side). When it is ready, add the almonds and mix. (if it looks like it might burn, lower the heat.)
  • Press the mixture into a 20 cm cake pan and remove it after 5 minutes! You can it eat hot or cold and you can always add a scoop of vanilla ice cream!
Tip
Keep a close eye on the semolina while cooking. If it looks like it might burn, simply lower the heat!
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *