fineti

Ένα πανεύκολο, νοστιμότατο γλύκισμα σοκολάτας για … ενήλικες. Μια εξαιρετικά, εύκολη στη παρασκευή της και με λίγα υλικά συνταγή (από εδώ) που δεν απαιτεί ψήσιμο, για το τέλειο επιδόρπιο, με σοκολάτα γάλακτος και Bailey’s Irish Cream, με σαντιγί με λίγο ακόμα Bailey’s, που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει και θα απογειώσει τη γεύση σας.

Μερίδες: 8-10

συνταγή icon Χρόνος: 25 λ + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Υλικά συνταγής

  • Για το σοκολατένιο γλυκό ψυγείου:
  • 425 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε κομματάκια + επιπλέον τριμμένη για γαρνίρισμα
  • 340 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά
  • 115 ml λικέρ Bailey’s Irish Cream
  • Σαντιγί Bailey’s για γαρνίρισμα: (προαιρετικά)
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
  • 1/4 φλ. τσαγιού λικέρ Bailey’s Irish Cream
  • 1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε ελαφρώς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος τη βάση ενός ταψιού/φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκ. Το αφήνετε στην άκρη.
  2. Για το σοκολατένιο γλυκό: Λιώνετε τα κομματάκια σοκολάτας σε μπεν μαρί, σε μέτρια φωτιά φροντίζοντας το νερό να μην ακουμπά το σκεύος με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε ένα λιωμένο λείο μείγμα.
  3. Σε μια κατσαρολίτσα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το Bailey. Μόλις ζεσταθεί πολύ καλά και πριν πάρει βράση, ρίχνετε και το λιωμένο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύετε διαρκώς για 5 λ.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, το στρώνετε ομοιόμορφα και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, ιδανικά για 1 ολόκληρο βράδυ. Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, το πασπαλίζετε με τρίμμα σοκολάτας (προαιρετικά κοσκινίζετε και λίγη σκόνη κακάου και το σερβίρετε).
  5. Για τη σαντιγί Bailey’s γαρνιρίσματος: Προαιρετικά, για περισσότερη γεύση και εμφάνιση μπορείτε να το γαρνίρετε και με σαντιγί Bailey’s. Σε ένα μπολ ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα σε σαντιγί. Προσθέτετε το Bailey’s, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε μια πηχτή σαντιγί. Μη τη παραχτυπήσετε και κόψει. Όταν η σαντιγί “στέκεται” είναι έτοιμη και σταματάτε αμέσως το χτύπημα.
  6. Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής κάνετε ροζέτες επιλογής σας πάνω στο γλυκό σας, τις πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη σοκολάτα γάλακτος και σερβίρετε.

 

https://www.sintayes.gr/syntages/sokolatenio-glikisma-baileys-me-3-ylika-choris-psisimo/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.