Εκμέκ κανταΐφι, από την Vasiliki ver, και τις Μαγειρικές Διαδρομές!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σιροπιαστό κανταΐφι με κρέμα !

Συστατικά

Για το καταϊφι :

  • 400 γρ. φύλλο κανταϊφι,
  • 150 γρ. λιωμένο βούτυρο ή βιτάμ,
  • 100 γρ. χοντροτριμμένη καρυδόψυχα,
  • 1 κ. γλ. κανέλα,
  • 1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο,
  • 2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά,
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη,

Σιρόπι:

  • 500 ml νερό,
  • 500 γρ. ζάχαρη (εγώ βάζω 350-400 γραμ.) ,
  • χυμό ενός λεμονιού.

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα,
  • 3/4 κούπας κορν φλάουρ,
  • 3/4 κούπας ζάχαρη,
  • 1 βανίλια.

Για την σαντιγί:

  • 400 ml κρέμα γάλακτος,
  • 4 κουταλιές σούπας άχνη
  • 4 κουταλιές σούπας τριμμένο φυστίκι ή κερασάκια γλασέ ή γλυκό κουταλιού.
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς. Ανακατεύουμε το καρύδι, την φρυγανιά, την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο μαζί σε μπολ. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30 Χ 40 εκ. περίπου. Xωρίζουμε καλά τις ίνες του κανταϊφιού και απλώνουμε τα 2/3 στο ταψί. Από πάνω σκορπίζουμε το μείγμα του καρυδιού. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Περιχύνουμε με το βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά να ροδίσει ελαφρά.
  2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τον χυμό 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να χλιαρύνει. Βγάζουμε το καταΐφι από το φούρνο, αφήνουμε να γίνει ζεστό προς χλιαρό και το περιχύνουμε με το σιρόπι,αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
  3. Για την κρέμα: Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα, με το κορν φλάουρ, το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια. Αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά, ανακατεύοντας που και που να μην κάνει κρούστα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το καταΐφι και την αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Σαντιγί: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί. Στολίζουμε το γλυκό μας και πασπαλίζουμε με το φιστίκι Αιγίνης ή διακοσμούμε με κερασάκια ή γλυκά. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

πηγή

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα με 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια για βράσιμο με το αντίστοιχο γάλα. Επίσης να χτυπήσουμε 1 κουτάκι καλά παγωμένο Morfat με άχνη και βανίλια για πιο σταθερή σαντιγί.

 

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/ekmek-kantace90fi.html

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *