Σοκολατένιος μπακλαβάς, από τον Άκη , την Nestle και τις glikessintages.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Χρόνος προετοιμασίας
60′

Χρόνος ψησίματος
90′

Βαθμός δυσκολίας
Μέτρια

Μερίδες
Για 10 άτομα

Υλκά

 250γρ. βούτυρο

·  500γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

·  2 κ.γ. κανέλα τριμμένη

·  1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 65% κακάο 200γρ.

·  50γρ. ζάχαρη

·  1 συσκευασία φύλλο Βηρυτού

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά για το σιρόπι:

 

·  300γρ. ζάχαρη

·  500γρ. χυμό πορτοκαλιού

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150°C.
  3. Σε ένα μπολ βάλτε τα καρύδια, τα 50γρ. ζάχαρη, την κανέλα και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε καλά.
  4. Βουτυρώστε καλά ένα σκεύος (30×45 εκ.) και τοποθετήστε τα μισά περίπου φύλλα στο ταψί, βουτυρώνοντάς τα καλά ένα – ένα πριν τα τοποθετήσετε.
  5. Απλώστε το μισό μίγμα από τη γέμιση καλά πάνω στα φύλλα.
  6. Προσθέστε 3-4 φύλλα ακόμα βουτυρώνοντάς τα και από πάνω βάλτε την υπόλοιπη γέμιση.
  7. Από πάνω βάλτε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα καλά, επίσης.
  8. Χαράξτε το γλυκό μέχρι κάτω σε 50 κομμάτια σχήματος ρόμβου, από πάνω απλώστε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήστε για μιάμιση ώρα.
  9. Μισή ώρα πριν να είναι έτοιμο βάλτε την υπόλοιπη ζάχαρη με το χυμό σε ένα κατσαρολάκι και βράστε τα μέχρι να γίνουν ένα ωραίο σιρόπι.
  10. Με το που βγάλετε το ταψί από το φούρνο σιροπιάστε το & αφήστε το να κρυώσει για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.

 

 

 

https://www.glikessintages.gr/syntagi/sokolatenios-mpaklavas

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *