Στρούντελ μπακλαβά με σοκολάτα από την Ντίνα Νικολάου !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Χρόνος Προετοιμασίας:

30′
Χρόνος Εκτέλεσης:

50′ ψήσιμο
Υλικά
  • Για 8 – 10 μερίδες:
  • 1 φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 1 φλιτζάνι ανάλατα φιστίκια Αιγίνης
  • 1 φλιτζάνι φουντούκια
  • 2 φλιτζάνια κουβερτούρα 55% πολύ ψιλοκομμένη ή τριμμένη στην χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη), λιωμένο, χωρίς όμως να κάψει 7 φύλλα κρούστας ή Βυρηττού
  • Για το σιρόπι:
  • 2 φλιτζάνια (400 ml) νερό
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 κουτ. σούπας μέλι

 

Εκτέλεση

Βάζω όλους ξηρούς καρπούς σε ένα άνετο ταψί και τους καβουρδίζω σε δυνατό γκριλ για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνω να κρυώσουν και τους χονδροκοπανίζω στο μπλέντερ ή στο γουδί, σε δόσεις. Τους ανακατεύω σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και την καστανή ζάχαρη και αφήνω στην άκρη.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180° C. Στρώνω ένα μεγάλο ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε μια επίπεδη και καθαρή επιφάνεια απλώνω 1 φύλλο κρούστας και το αλείφω με το λιωμένο βούτυρο. Το πασπαλίζω με το μείγμα των ξηρών καρπών. Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο, το βουτυρώνω και αυτό και το πασπαλίζω με το μείγμα των ξηρών καρπών. Συνεχίζω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα (βουτυρωμένα όλα) και το μείγμα των ξηρών καρπών. Τυλίγω τα φύλλα όλα μαζί σε ρολό, από τη στενή πλευρά, φέρνοντας προς τα μέσα και τις πλαϊνές άκρες ώστε να εγκλωβιστεί η γέμιση. Βάζω το ρολό στο στρωμένο ταψί και το ψήνω για 45 – 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Στο μεταξύ, ετοιμάζω το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό, το ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και την κανέλα και τα βράζω για 8 λεπτά (από τη στιγμή που θα πάρουν βράση), μέχρι να δέσει το σιρόπι. Απομακρύνω το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνω το μέλι και ανακατεύω καλά για να διαλυθεί. Διατηρώ το σιρόπι όσο πιο ζεστό γίνεται.

 

Όταν το στρούντελ ψηθεί, το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει. Το περιχύνω με το καυτό σιρόπι. Για να μείνουν τραγανά τα φύλλα, πρέπει πάντα το γλυκό να είναι κρύο ή χλιαρό και το σιρόπι καυτό. Κόβω το στρούντελ σε φέτες και σερβίρω.

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/418#r=edit-tid-5-81/page=6

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *