Κετογονική Διατροφή : Keto Gingerbread Cookies Extraordinaire, από την αγαπημένη Μίκα Κιτρίνα και το ketokitchenninja.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μπισκότα με μυρωδιά Χριστουγέννων!

Είναι τραγανά και το σπίτι μοσχομυρίζει κανέλα και τζίντζερ!

Ειδικά αν μπούνε σαν στολίδια…

Πρεπει να την αγαπάτε την κανελίτσα..

Το ντεκόρ έγινε με κέτο μαρζιπάν και κέτο Royal icing, με χρώματα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας και βρώσιμης μπογιάς που εφαρμόζεται με πινέλο.

Πειραματισμό θέλει, κάντε διάφορα σχέδια, παίξτε σαν παιδιά…Ε, χρειάζεται και αυτό κάποιες φορές!

Φτιάξτε στολίδια για το δέντρο ή για να κάνουν δώρο τα παιδιά σας στην οικογένεια!

Εγώ πάντως χάρηκα παιχνίδι! ????

Jingle Bellsss…Jingle Bellsssss… ????

Course cookies, Dessert
Cuisine American
Prep Time 1 hour
Cook Time 20 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes

Ingredients

Ζύμη

  • 250 γρ αλεύρι αμυγδάλου
  • 110 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 30 γρ αλεύρι καρύδας
  • 1 αυγό (55 γρ)
  • 110 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα
  • 20 γρ κονιάκ
  • 2 γρ σόδα
  • 5 γρ ξύδι
  • 10 γρ κανέλα
  • γρ τζίντζερ σκόνη
  • 3 γρ αλάτι
  • 1/2 στίκ βανίλια
  • 8 γρ μίξ μπαχαρικών, γαρύφαλλο, κάρδαμο, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μαρζιπάν

  • 150 γρ αλεύρι αμυγδάλου
  • 20 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα
  • 40 γρ ασπράδι αυγού
  • 4-6 σταγόνες έλαιο πικραμύγδαλου

Royal icing

  • 120 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 άχνη
  • 30 γρ ασπράδι αυγού
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα ή βρώσιμη μπογιά που εφαρμόζεται με πινέλο

Instructions

Ζύμη

  1. Ανάλογα πως τα θέλετε, ανάψτε τον φούρνο στους 160 ή στους 140 Κελσίου, αέρα.

    Αν τα θέλετε μαλακά στη μέση και τραγανά στις άκρες, ψήστε στους 160 βαθμούς για 8-10 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος του κούπ πάτ. Αν τα θέλετε τραγανά, ψήστε στους 140 βαθμούς Κελσίου, αέρα, για 20 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν.

  2. Ζυγίζετε όλα τα υλικά, βάζετε στο τέλος τη σόδα μαγειρικής με το ξύδι από πάνω, να αφρίσει για να ενεργοποιηθεί. Ζυγίζετε το αυγό γιατί η διαφορά στα γραμμάρια μπορεί να κάνει διαφορά στη ζύμη. Ανακατεύετε με το χέρι.

  3. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, τη βάζετε σε σακούλα τροφίμων και την αφήνετε μια ώρα περίπου στο ψυγείο να δέσει.

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  4. Ανοίγετε τη ζύμη λίγη-λίγη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες με έναν πλάστη σε πάχος 3 χιλιοστών περίπου. Κόβετε τα μπισκότα με κούπ πάτ της αρεσκείας σας.

  5. Τα μεταφέρετε με μια σπάτουλα στο ταψί του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα.

  6. Επαναλαμβάνω, αν τα θέλετε μαλακά στη μέση και τραγανά στις άκρες, ψήστε στους 160 βαθμούς Κελσίου, αέρα, για 8-10 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος του κούπ πάτ. Αν τα θέλετε τραγανά, ψήστε στους 140 βαθμούς Κελσίου, αέρα, για 20 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν.

Μαρζιπάν

  1. Χτυπήστε ελαφρά με πιρούνι, το ασπράδι με το γλυκαντικό. Προσθέστε στο αλεύρι αμυγδάλου μαζί με το έλαιο πικραμύγδαλου. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια μάζα.

  2. Τυλίξτε το σε λαδόκολλα και τοποθετήστε στο ψυγείο. Όσο μένει, τόσο καλύτερο γίνεται.

  3. Αν θέλετε προσθέστε το χρώμα της αρεσκείας σας και πλάστε το να ενσωματωθεί στο μαρζιπαν.

  4. Ανοίξτε το ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, κόψτε σχήματα με κούπ πάτ ή πλάστε με τα χέρια.

Royal icing

  1. Χτυπήστε το ασπράδι να φύγουν οι ίνες για να είναι πιο εύκολη η δοσολογία.

  2. Ανακατέψτε με την άχνη κα αφήστε λίγο να τραβήξει το μείγμα, για να δείτε αν η υφή είναι σωστή.
  3. Πρέπει να είναι αρκετά υγρό, αλλά να στέκεται για να γίνει το ντεκόρ.
  4. Ανάλογα την υφή, προσθέστε ή ασπράδι ή άχνη. Το μείγμα ειναι πολυ ευαίσθητο. Ακόμα και ένα γραμμάριο μπορεί να κάνει διαφορά.

  5. Εδώ και σαν στολίδια για το δέντρο!

  6. Έτοιμα!

Notes

Μάκρος για όλη την  δόση είναι: 2427 θερμίδες, πρωτεΐνη 59 γρ, λίπος 219 γρ, ίνες  47 γρ, νετ υδατάνθρακες  26 γρ.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *