Κέικ με χαρουπόμελο (νηστίσιμο), από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Κι όμως αυτό το κέικ δεν περιέχει ούτε ίχνος σοκολάτας. Παρόλα αυτά αν δαγκώσετε έστω και μια φετούλα θα νομίζετε ότι η γεύση στο στόμα σας έχει πλημμυρίσει από τη γνώριμη, γλυκιά σοκολατένια υφή! Όλο λοιπόν τούτο το γευστικό αποτέλεσμα οφείλεται στο υγιεινό «σιρόπι» του χαρουπιού!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.

Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.

Χρόνος αναμονής: 0 λεπ.

Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

Κόστος:10€, Οικονομική

 

 

Υλικά  

Για 8 άτομα

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 1 φλιτζάνι χαρουπόμελο  (Το sokolatomania.gr προτείνει χαρουπόμελο Creta Carob! )

  • 1/2 φλιτζάνι μέλι

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

  • 1 κουτ. σουπ. ξύσμα πορτοκαλιού

  • 1/2 κουτ.γλυκ. κανέλα

  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροτριμμένα

  • 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 2 κουτ. σουπ. σουσάμι

Εκτέλεση

1. Ρίχνετε σε ένα μπολ το χαρουπόμελο, το μέλι και το ελαιόλαδο. Τα χτυπάτε με μίξερ χειρός για 2′-3′. Προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, τα καρύδια και σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το σουσάμι. Το μείγμα πρέπει να έχει τη σύσταση αραιού χυλού.
2. Αδειάζετε το μείγμα σε μια ελαφρά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50′. Στο μισό αυτού του χρόνου σκεπάζετε το κέικ με αλουμινόχαρτο.
3. Όταν είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το ξεφορμάρετε σε σχάρα.

Χρήσιμο

Αν θέλετε πιο πικάντικο το κέικ σας προσθέστε ½ κ.γ. γαρίφαλο, ½ κ.γ. τζίντζερ σκόνη και ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

http://mirsini.gr/new/index.php/sintages/glika/keik-tourtes/recipe/552

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *