Ρυζόγαλο, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!
Eύκολο, γρήγορο, απλό, οικονομικό, ελληνικό!!!
Χωρίς πολλές θερμίδες και αν χρησιμοποιήσετε και light γάλα γίνεται και με λίγα λιπαρά. Ένα αγνό και υγιεινό γλυκάκι!
Πασπαλίστε μπόλικη κανέλα και απολαύστε το ιδανικά ζεστό!
Στην συγκεκριμένη συνταγή το ρυζόγαλο όσο μένει και κρυώνει σφίγγει παραπάνω.
Υλικά:
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- 1 1/5 φλ. ρύζι νυχάκι
- 3 φλ. νερό
- 1 λίτρο γάλα χλιαρό
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 πρέζα
- 40 γραμμ. κάστερ πάουντερ (ή από τις έτοιμες σκόνες που φτιάχνουμε τις γνωστές κρεμούλες)
- Κανέλα (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα να βράσουν.
- Μόλις αρχίσει να χάνεται το νερό, προσθέτουμε το γάλα (κρατάμε λίγο και ρίχνουμε μέσα το κάστερ πάουντερ. Ανακατεύουμε να διαλυθεί τελείως το κάστερ πάουντερ).
- Ανακατεύουμε τακτικά την καταρόλα.
- Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το γάλα με το διαλυμένο κάστερ πάουντερ και την ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε τακτικά και όταν αρχίσει να πήζει κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Σερβίρετε, κατά προτίμηση, ζεστό με κανέλα!
*Tips:
- Αυτή είναι η κλασική συνταγή για ρυζόγαλο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες, ψιλοκομμένα καρύδια κ.λ.π.
Καλή απόλαυση!
http://www.foodstates.gr/2013/11/blog-post_3.html
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Ρυζόγαλο με φυστικοβούτυρο και ΙΟΝ Γάλακτος, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Ρυζόγαλο με κινόα, γάλα καρύδας, φρούτα και φιστίκι Αιγίνης, από την Αργυρώ μας!
Ρυζόγαλο καραμελωμένο στο φούρνο με δαμάσκηνα, από την Ντίνα Νικολάου!
Ρυζόγαλο με άρωμα λεμονιού, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και σιρόπι σφενδάμου από το Cook box !
Κετογονική Διατροφή: “Ρυζόγαλο” με αμύγδαλο, από την αγαπημένη Mika Kitrina και το ketokitchenninja...
Αφήστε μια απάντηση