Γρανίτα Φράουλα της Ανδριάνας, από το workingmoms.gr!

Υλικά:

 

1 κιλό φράουλες

400 γρ.ζαχαρη

4 κουταλάκια χυμό λεμονιού

500 γρ.νερο

Εκτέλεση:

Πολτοποιούμε τις φράουλες στο multi. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και μέσα εκεί διαλύουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Μόλις πάρει 2-3 βράσεις μέχρι να διαλυθεί δηλαδή η ζάχαρη κατεβάζουμε από τη φωτιά. Περιμένουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και μετά αναμιγνύουμε με το φρούτο μας. Τοποθετούμε το μείγμα σε πλαστικά ποτηράκια του καφέ μιας χρήσης και όταν παγώσει το μείγμα (σε μια ώρα περίπου) μπήγουμε γλωσσοπίεστρα (τα αγοράζουμε από το φαρμακείο). Όταν παγώσουν εντελώς βουτάμε το κυπελλάκι στιγμιαία σε ζεστό νερό και έτοιμη η γρανίτα μας!
Καλή επιτυχία και απόλαυση!
http://www.workingmoms.gr/2016/05/blog-post_35.html#more


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *