Γρανίτες – Ξυλάκι από Καρπούζι Με Άρωμα Λουίζας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!







Μια παγωμένη αίσθηση δροσιάς από το βασιλιά των καλοκαιρινών φρούτων. Μικροί και μεγάλοι θα τα λατρέψουν πραγματικά. Τη διαφορά την κάνει η λεμονάτη νότα της λουίζας στη γεύση του καρπουζιού.
Υλικά
- 1 κιλό καρπούζι ψίχα (καθαρισμένο από τη φλούδα και τα κουκούτσια)
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 2 κουτ. σούπας λουίζα αποξηραμένη ή 1 κλαδάκι φρέσκια + λίγο επιπλέον πολύ ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Αφού καθαρίσετε το καρπούζι, πολτοποιείτε την καθαρή ψίχα στο μουλτι σε 2 δόσεις.
- Βράζετε τη λουίζα με το νερό για 2 λεπτά, μετά πετάτε τη λουίζα και προσθέτετε στο αφέψημα τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμη.
- Ανακατεύετε το σιρόπι λουίζας με τον πολτό του καρπουζιού. Αν έχετε φρέσκια λουίζα, προσθέτετε στον πολτό 1 κουτ. σούπας πολύ ψιλοκομμένα φρέσκα φυλλαράκια.
- Μοιράζετε το μείγμα σε φορμίτσες για παγωτό ξυλάκι και αφού κρυώσει εντελώς τις βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν εντελώς ώστε να μπορέσετε να τις σερβίρετε σαν γρανίτα ξυλάκι.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γρανίτα Φράουλα Ξυλάκι από την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly" !
Γρανίτα πεπόνι, από την αγαπημένη Μαριφάνη Ξανθάκη!
Γρανίτα λεμόνι από το Cookbox !
Γρανίτα φράουλα σε ξυλάκι, από τον Δημήτρη Χρονόπουλο και το olivemagazine.gr!
Γρανίτα ανανά, από τo cookbox!
Γρανίτα λεμόνι mojito, cocktail χωρίς ζάχαρη, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Αφήστε μια απάντηση