Παγωτο ξυλάκι σοκολάτα fudge (χωρίς παγωτομηχανή ή αυγά), από το “The Green Mixer”!

All you need is love και άμα είναι και παγωμένες σοκολατένιες καρδούλες ακόμα καλύτερα, με τη ζέστη και όλα αυτά τα (κωμικο)τραγικά που βιώνουμε, χρειάζεται σε μεγάλη ποσότητα….fudgesicle 4

Καρδούλες με βελούδινο παγωτό σοκολάτα, πολύ πλούσιο στη γεύση και στην υφή, φουλ σοκολατένιο, χωρίς αυγά ή παγωτομηχανή.
Ένα κλικ (στη φωτογραφική)… Δύο κλικ… τέσσερα….έξι κλίκ…. Τέλος μπαταρίας… αυτά παθαίνει όποιος “τεμπελιάζει”…..

fudgesicle 5

Λίγα λόγια για την συνταγή:
• Πριν ξεκινήσουμε, καλό είναι να έχουμε στην άκρη ένα μπολ με στόμιο ή μια κανάτα Pyrex (ή από κάποιο υλικό που να αντέχει υψηλές θερμοκρασίες) όπου θα βάλουμε το μείγμα για να κρυώσει, για μερικές ώρες, και μετά θα είναι πιο εύκολο να ρίξουμε το μείγμα στις θήκες χωρίς να χυθεί απέξω. Εναλλακτικά και για πιο γρήγορα, μπορούμε να ρίξουμε το μείγμα σε μια σακούλα με ζιπ για τρόφιμα, την οποία θα βάλουμε/βυθίσουμε να κρυώσει σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια για 20-30 λεπτά, όπως κάνω και στις πιο πολλές συνταγές παγωτού. Όταν παγώσει το μείγμα κόβουμε την ακρη της σακούλας και γεμίζουμε τις φόρμες εύκολα και γρήγορα.
• Στην αρχική συνταγή αναφέρεται ότι μπορεί να μπει ότι γάλα θέλουμε, ακόμα και μη ζωικό (όποιος το δοκιμάσει ας ενημερώσει παρακαλώ). Αρχικά ήθελα να βάλω μόνο ελαφρύ γάλα, αλλά επειδή είχα περίσσευμα κρέμας γάλακτος από άλλη συνταγή, το οποίο δεν ήθελα να πετάξω, έβαλα και από τα δύο.

fudgesicle 7

Παγωτο ξυλάκι σοκολάτα fudge

Συνταγή ελαφρά προσαρμοσμένη, ως προς την εκτέλεση, από το Food 52

Υλικά
¼ κούπας (50γρ) ζάχαρη
¼ κούπας (20γρ) κακάο
½ κ.γ. κορν φλαουρ
1 κούπα γάλα (χρησιμοποίησα 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος και 2/3 γάλα ελαφρύ 2% λιπαρά)
¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με 2 κουταλιές γάλα και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, σε μεσαία θερμοκρασία, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το γάλα και τα βάζουμε σε να βράσουν για 4 λεπτά, ανακατεύοντας καλά να διαλυθεί το κακάο.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας με το σύρμα. Επιστρέφουμε το μείγμα στη φωτιά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα (“ξύνοντας” με τη σπάτουλα τον πάτο της κατσαρόλας για να μην κολλήσει το μείγμα), για να βράσει για 1-2 λεπτά περίπου και μέχρι πήξει ελαφρά.

Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας. Το βάζουμε να κρυώσει στη κανάτα/μπολ για μερικές ώρες (βλ. σημείωση παραπάνω) ή στη σακούλα και στο κρύο «μπάνιο» για 20-30 λεπτά και κατόπιν το ρίχνουμε στις θήκες παγωτού, τις οποίες βάζουμε στην κατάψυξη για να παγώσουν, για τουλάχιστον 4 ώρες.
Όταν παγώσουν τα ξεφορμάρουμε και μπορούμε να τα τυλίξουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα-ένα και να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη σε ειδικό δοχείο (τάπερ) ή ειδική σακούλα με ζιπ για την κατάψυξη.

Η συνταγή βγάζει περίπου 6 καρδούλες. Τα καλούπια που χρησιμοποίησα είναι τα mini heart της Silikomart.

http://thegreenmixer.com/2015/07/22/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%BE%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-fudge-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%84%CE%BF/



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *