Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Αυτό το παγωτό γιαούρτι με αγνά και ελληνικά προϊόντα είναι η δική μου ελληνική απάντηση στο τυποποιημένο frozen yogurt!

 

Προετοιμασία: 0:30′
Μαγείρεμα: 0:10′
Εύκολη
Μερίδες: 6

Υλικά Συνταγής

  • 2 φλ. γάλα φρέσκο

  • 3 κεσεδάκια (x200 γραμ.) στραγγιστό γιαούρτι

  • 1/2 φλ. φυστίκια Aιγίνης (ωμή ψίχα)

  • 1/2 φλ. νερό

  • 1/2 φλ. ζάχαρη

  • 1 φλ. θυμαρίσιο μέλι

 

Εκτέλεση

Αν έχουμε παγωτομηχανή το παγωτό γιαούρτι χτυπιέται και παγώνει συγχρόνως και το αποτέλεσμα είναι ένα απαλό και αφράτο παγωτό. Όταν δεν έχουμε παγωτομηχανή ακολουθούμε την παλιά μέθοδο: Παγώνουμε να σφίξει και αφρατεύουμε με μίξερ χειρός, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές τη διαδικασία μέχρι να επιτύχουμε απαλή υφή χωρίς κρυστάλλους.

Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε το μέλι. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Βράζουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί. Προσθέτουμε και το κρύο πλέον σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα, να σφίξει. Τότε το χτυπάμε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη. Ξαναπαγώνουμε το μείγμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά. Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε να πάνε παντού.

Γαρνίρουμε με μέλι και φιστίκια Αιγίνης.

https://www.argiro.gr/recipe/elliniko-pagoto-giaourti/?

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *